Jegyek

Futamelőzetes – Phillip Island

Superbike
Futamelőzetes – Phillip Island
2014.02.16. 11:32
Alig néhány nap van hátra a Superbike világbajnokság 2014-es startjáig, amikor is az ausztráliai Phillip Island a Superbike és Supersport motoroktól lesz hangos. Két magyar résztvevő található a mezőnyben, Tóth Imréhez Sebestyén Péter csatlakozik a Team Tóthnál, az idei évtől már a Superbike kategóriában.
 
Phillip Island egy sajátos tulajdonságokkal rendelkező, ezer közül is felismerhető pálya. Különlegessége, hogy épp az óceán partján fekszik. Ebből adódóan a szélcsend ismeretlen az aszfaltcsíkon, valamint a part közelében élő sirályok előszeretettel repülnek be a pályára, nem egy versenyzőnek kellett már hirtelen behúznia a nyakát miattuk, sőt, tavaly például a MotoGP-ben egy gázolás is történt. Maga a nyomvonal lendületes, a Stoner kanyar például az egész szezon egyik leglátványosabb része. A nagy szintkülönbségek és az elnyújtott, lendületes ívek beláthatatlan kanyarokat eredményeznek,  így téve még izgalmasabbá a pályát, ahol a motorerő sem elhanyagolható, a célegyenes majd’ 1 km hosszú. Karakterisztikája miatt sok versenyző kategóriától függetlenül kedvenc pályái közé sorolja az ausztrál versenyhelyszínt. Magyarjaink is kedvelik a pályát, kíváncsian várjuk, hogyan birkóznak majd meg a számukra új kategóriák nehézségeivel, valamint a nyári hőséggel.
Hossz: 4445 m
Leghosszabb egyenes: 900 m
Szélesség: 13 m
Balkanyarok: 7
Jobbkanyarok: 5
Legnagyobb lejtő: 57 m
Építve: 1956
 
Superbike
Minden motorsportrajongó kíváncsian várja a 2014-es Superbike vb indulását. Vajon Tom Sykes meg tudja védeni vb címét? A sikeres tesztjeiből kiindulva van rá esély. Esetleg az Apriliával harcba szálló olasz, Marco Melandri lesz a végső győztes? Egyelőre semmi sem biztos. Az eddigi privát tesztek alapján izgalmas szezon elé nézünk, nem csak két versenyző küzdelmével. Portimaóban például meglepetést okozott a Suzuki versenyzőpárosa, az újonc Alex Lowes mögött csapattársa, Eugene Laverty futotta a legjobb kört. Ezzel nem kis meglepetést okoztak. Akkor alig volt lemaradva a Honda, és az Aprilia is a nyakukban lihegett, köztük Giugliano Ducatijával.
Tom Sykes az, akit mindenki le akar győzni

 
További izgalomra ad okot, hogy a mezőny egyetlen nem EVO specifikációjú BMW nem más, mint Tóth Imi versenymotorja, aki szerint minél erősebb egy motor, annál jobban passzol a stílusához, így nem lesz nehéz megszoknia az új gépet. Csapattársa a tavaly még EJC-ben vitézkedő fiatal tehetségünk, Sebestyén Peti lesz egy EVO BMW-vel. Hogy már izgatottan várjuk a versenyt, az nem titok. Már csak néhány nap, és láthatjuk a 8 márkával egymásnak feszülő 25 motorost az ausztráliai Phillip Islanden.
 
Supersport
A Supersport világbajnokság mezőnye kissé átalakult a holtszezon során. A Superbike-ban bevezetett EVO kategória konkurencia lett a Supersporttal szemben, a kisebb csapatok előszeretettel választották a nagyobb kategóriát hasonló anyagi feltételeivel, mint a WSS-é. Ez azonban nem azt jelenti, hogy temetni kellene a kategóriát. 23 állandó résztvevővel vágnak majd neki a szezonnak, olyan nevekkel, mint Kenan Sofuoglu, Jules Cluzel, vagy Roberto Rolfo. Idén, aki nyerni szeretne, annak valószínűleg a törököt kell majd maga mögé utasítania, aki elmondása szerint a tavalyi világbajnok, Sam Lowes nélkül is kemény évadra számít, a már említett Cluzelt és Van der Markot tartja legnagyobb riválisainak idén. Ha hihetünk a háromszoros világbajnoknak, három esélyessel számolhatunk, három különböző motoron (Kawasaki, MV Agusta, Honda).
A fiatal holland lehet Sofuoglu egyik kihívója
 
Messzemenő következtetéseket egyelőre nehéz levonni mindkét kategóriában, azonban a tisztán látást segítheti a holnap kezdődő kétnapos teszt az ausztrál helyszínen, ahol minden nevezett Superbike és Supersport versenyző részt vesz majd, akár új, meglepetés emberek is képbe kerülhetnek.
 
A P1race.hu teljes szerkesztősége sok sikert kíván a Racing Team Tóthnak!
 
Végezetül lássuk a hétvége időbeosztását:
 
Péntek (2014. február 21.)
 
00:00 – 00:45 Első szabadedzés (Supersport)
01:45 – 02:30 Első szabadedzés (Superbike)
03:45 – 04:30 Második szabadedzés (Supersport)
05:30 – 06:15 Második szabadedzés (Superbike)
 
Szombat (2014. február 22.)
 
23:45 – 00:30 Harmadik szabadedzés (Superbike)
00:45 – 01:30 Harmadik szabadedzés (Supersport)
 
05:00 – 05:15 Első időmérő (Superbike)
05:25 – 05:40 Második időmérő (Superbike)
05:55 – 06:40 Első időmérő (Supersport)

 
23:20 – 23:35 Warm up (Superbike)
23:45 – 00:00 Warm up (Supersport)
 
Vasárnap (2014. február 23.)
 
02:00 Első futam (Superbike)
03:10 Futam (Supersport)
04:40 Második futam (Superbike)

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
 
race.com
 
Kövess minket!
youtubefacebooktwitterrss

VR46 shop
Pálya információ
MotoGPSuperbikeWTCC
2017. Április 09. 21:00
Argentin Nagydíj
Autódromo Termas de Río Hondo

Épült: 2008
Teljes hossza: 4805m
Szavazás
Hányadik helyen végez a WTCC 2017-es szezonjában Michelisz Norbert?
Világbajnok lesz!
Épp csak lemarad a vb-címről, második lesz.
Harmadik lesz, megszerezve hazánk első vb-dobogóját.
Megismétli tavalyi negyedik helyét.
Csak az ötödik helyen végez.
Hatodik vagy annál rosszabb pozícióban zár.
VB Ranglista
MotoGPSuperbikeSupersportWTCC
Poz.PilótaMárkaPont
1.M. VinalesYamaha25
2.A. DoviziosoDucati20
3.V. RossiYamaha16
4.M. MarquezHonda13
5.D. PedrosaHonda11
6.A. EspargaroAprilia10
7.S. ReddingDucati9
8.J. MillerHonda8
9.A. RinsSuzuki7
10.J. FolgerYamaha6
Formula.hu hírek
Tesztmotor.hu hírek
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2017  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika:

Runtime: 76,29ms