Jegyek

Futamelőzetes – Moszkva

Superbike
Futamelőzetes – Moszkva
2013.07.18. 00:34
A hétvégén kerül megrendezésre a Superbike világbajnokság idei nyolcadik fordulója, a moszkvai nagydíj, amely pálya tavaly debütált a sorozat versenynaptárában. Az előző évhez hasonlóan csak a Supersport és a Superbike mezőnye gurul majd pályára a helyszínen
 
Bátran állíthatjuk, hogy ennyire keleten még egyik motoros világbajnoki sorozat sem járt, legalábbis ami Európát illeti, így már csak ebből a szempontból is igen különlegesnek ígérkezik a Superbike második orosz nagydíja is, amely nem messze Moszkvától kerül majd megrendezésre. A 2011-ben épült pálya közel négy kilométer hosszú (legalábbis az a vonalvezetés, amit a Superbike használ, hiszen egyébként 4070 méter a ring maximális hosszúsága.) és tizenhét kanyar található rajta, amelyből tíz balos, hét pedig jobbos. Magára az aszfaltcsík szélességére bizonyára nemigen van panaszuk a pilótáknak, hiszen 12 és 21 méter között mozog a pálya egyes részeitől függően. (A 873 méteres célegyenesben például 15 méter széles a ring.) A moszkvai aszfaltcsík technikásnak és motorerőt igénylőnek egyaránt mondható, hiszen a hosszú egyenese mellett számos egymást követő, illetve egymásba vezető kanyarok sorakoznak, emiatt igen nehéz kompromisszumokat találni a motorok beállításait illetően. Ahogyan egyébként azt feljebb is említettük Moszkvában mellesleg csak a Superbike és a Supersport mezőnye gurul majd pályára, vagyis a Superstock1000-es géposztályt, ahol Győrfi Alen is szerepel, illetve a European Junior Cup-ot Sebestyén Petivel és Bódis Ricsivel ezúttal nem láthatjuk majd.
Hossz: 3.931 m
Leghosszabb egyenes 873 m
Szélesség: 12 - 21 m
Balkanyarok: 10
Jobbkanyarok: 7
Építve: 2011
 
Superbike
 
A Superbike mezőnye nem akárhogyan érkezik Oroszországba, hiszen az Imolában duplázó Tom Sykey pályafutása során először vezeti a bajnoki pontversenyt, ami nem csak az angol, de a Kawasaki számára is nagyszerű eredménye. Igaz, hogy a lassan 28 éves motorosnak mindössze hat pont az előnye Sylvain Guintoli előtt, azonban a legfrissebb hírek szerint a francia motoros koránt sem egészségesen érkezik Moszkvába, sőt az is kérdéses, hogy egyáltalán rajthoz tud-e állni vasárnap. A gyári Aprilia versenyzőjének nemrég ez biciklibaleset során kiugrott a válla, ami miatt először még Guintoli hétvégi indulása is kérdéses volt. Az 50-es rajtszámmal versenyző motoros azonban végül is úgy döntött, hogy megpróbál rajthoz állni, ezzel mintegy nehezítve Sykes dolgát.
 
Mivel Guintoli sérülten próbál rajthoz állni Moszkvában, így a képen látható Sykes nagy lehetőség előtt áll a pontversenyben szerzett előnye növelését illetően

A kawasakisnak így Guintoli állapotából adódóan valószínűleg mással kell majd a győzelemért harcolni, aki akár Eugene Laverty, Marco Melandri és Jonathan Rea is lehet. Ettől függetlenül mindenesetre óriási lehetőség áll Sykes előtt, hogy nagyobb előnyre tegyen szert a pontversenyben, hiszen jelenleg igazából csak Guintoli veszélyes rá. Tulajdonképpen az is vb-éllovas mellett szól, hogy egy évvel ezelőtt kiválóan teljesítményt nyújtott Moszkvában, hiszen akkor az egyik versenyt megnyerte, a másikon pedig második lett. A 2012-es eredményeken, valamint az előző hétvégén mutatott produkciója alapján ki más, ha nem Tom Sykes lenne az orosz nagydíj legfőbb esélyese.
 
Supersport
 
A 600-asok mezőnyében óriási küzdelem várható, méghozzá ismét a megszokott páros, Kenan Sofuoglu és Sam Lowes között. Imolában Sofuoglu némi szerencsének köszönhetően öt pontot faragni tudott hátrányán, azonban még így is 34 egységgel van elmaradva a Yakhnich Yamaha angol versenyzőjétől. A Kawasaki török motorosának ezúttal talán még nehezebb dolga lesz Lowes leküzdésével kapcsolatban, hiszen a Yakhnick alakulata hazai pályán versenyez majd és valószínűleg a másik pilótájukkal, Vladimir Leonovval is számolni kell majd. Az orosz motoros Imolában már egy harmadik hellyel felhívta magára a figyelmet, így hol máshol, ha nem Moszkvában érne el nagyszerű eredményt, ahol már tavaly felállhatott a dobogóra.
 
Vajon Sofuolgu képes lesz a Yakhnich Yamaha hazai pályáján is boldgoulni Lowes-szel?

Remélhetőleg a küzdelmeket még izgalmasabbá teszi majd egy versenyképes formában motorozó Fabien Foret, aki már egy ideje kiszorult a legjobbak közül, illetve ne feledkezzünk meg Michael van der Markról sem, hiszen a fiatal holland okozhat meglepetéseket a Honda gyári támogatottságú csapatában. Ami a magyarokat illeti: Talmácsi Gábor a Portimaóban szerzett lábsérülése miatt sajnos nem tud rajthoz állni ezen a nagydíjon sem – főleg, hogy a magyar motoros lábát nemrég, immáron negyedik alkalommal műtötték – így ismét a Tóth Imre – Német Balázs kettősért szoríthatunk. Egy éve sajnos Balázs és Imi sem tudott pontot szerezni Moszkvában, de mivel legutóbb Imolában úgy tűnt, hogy honfitársaink megkezdték a felzárkózást, ezért remélhetőleg a top15 közelében lesznek ezúttal is.
 
Végezetül tekintsük át a hétvége menetrendjét:

Péntek (2013. július 19.)
 
08:00 – 08:45 Első szabadedzés (Supersport)
09:45 – 10:30 Első szabadedzés (Superbike)
 
11:45 – 12:30 Első időmérő (Supersport)
13:30 – 14:15 Első Időmérő (Superbike)

 
Szombat (2013. július 20.)
 
07:45 – 08:30 Második Időmérő (Superbike)
08:45 – 09:30 Második szabadedzés (Supersport)
10:30 – 11:15 Második szabadedzés (Superbike)
 
13:00 – 13:50 Superpole (Superbike)
14:05 – 14:50 Második Időmérő (Supesport)

 
Vasárnap (2013. július 21.)
 
07:20 – 07:35 Warm Up (Superbike)
07:45 – 08:00 Warm Up (Supersport)
 
10:00 Első Futam (Superbike)
11:30 Futam (Supersport)
13:30 Második Futam (Superbike)
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
 
race.com
 
Kövess minket!
youtube facebook twitter rss

VR46 shop
Pálya információ
MotoGP Superbike WTCC
2017. Március 26. 20:00
Katari Nagydíj
Losail International Circuit

Épült: 2004
Teljes hossza: 5380m
Szavazás
Ki lesz a MotoGP 2017-es világbajnoka?
Marc Marquez (Repsol Honda)
Dani Pedrosa (Repsol Honda)
Valentino Rossi (Movistar Yamaha)
Maverick Vinales (Movistar Yamaha)
Jorge Lorenzo (Ducati Team)
Andrea Dovizioso (Ducati Team)
Andrea Iannone (Suzuki Team)
Cal Crutchlow (LCR Honda)
más
VB Ranglista
MotoGP Superbike Supersport WTCC
Poz. Pilóta Márka Pont
1. M. Marquez Honda 0
2. V. Rossi Yamaha 0
3. J. Lorenzo Yamaha 0
4. M. Vinales Suzuki 0
5. A. Dovizioso Ducati 0
6. D. Pedrosa Honda 0
7. C. Crutchlow Honda 0
8. P. Espargaro Yamaha 0
9. A. Iannone Ducati 0
10. H. Barbera Ducati 0
Formula.hu hírek
Tesztmotor.hu hírek
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2017  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: