Jegyek

Futamelőzetes – Monaco

GP3
Futamelőzetes – Monaco
2012.05.22. 16:34
A barcelonai versenyhétvége után története során először Monacóba látogat a GP3 mezőnye. A monacói városi pálya a Formula-1 legkülönlegesebb és leghíresebb versenyhelyszíne. Olyan nagyszerű versenyzők nyertek már ezen a legendás pályán, mint Graham Hill, Niki Lauda, Ayrton Senna vagy éppen Michael Schumacher.
 
Most először a GP3-as versenynaptárba is bekerült Monaco, a pilóták és a rajongók legnagyobb örömére. Amióta kiderült, hogy idén a Formula-1, a GP2 és a WSR 3.5 mellett a GP3 is ellátogat a hercegségbe, azóta mindenki erről a hétvégéről beszél.

Az izgalom és a várakozás nagyon is érthető, hiszen minden autóversenyző nagy álma Monacóban versenyezni. A monacói futamgyőztesek neve örökre beíródik a történelemkönyvekbe, még akkor is, ha soha többet nem nyernek egyetlen futamot se. Az együléses sorozatok világában az F1-es világbajnoki cím után a monacói futamgyőzelem számít a legnagyobb dicsőségnek és most a GP3 ifjú tehetségeinek is megadatik a lehetőség, hogy megszerezzék a győzelmet a világ legismertebb városi pályáján.

A barcelonai versenyhétvége óta minden pilótának ez a három nap jár a fejében. Az elmúlt másfél hétben sokat edzettek, hogy csütörtöktől szombatig a legjobb teljesítményt nyújtsák. Nem maradhattak el a szimulátoros gyakorlások sem, amelyekre most még nagyobb hangsúlyt fektettek, hiszen a mezőny egyik tagja sem versenyzett még itt, kivéve Kevin Ceccont, aki már járt itt tavaly a GP2 mezőnyével.

A pilóták nagy része már kedden megérkezik a hercegségbe, ugyanis a versenyhétvége most a szokásosnál hamarább kezdődik – csütörtökön a szabadedzéssel. A futamokra pénteken és szombaton kerül sor, vagyis vasárnap már semmi más dolguk nem lesz a GP3-as pilótáknak, nyugodtan átadhatják majd magukat az F1-es Monacói Nagydíj hangulatának. Előbb azonban még jön az ugrás az ismeretlenbe – a GP3 első monte-carlói versenye. Szurkoljunk együtt Kiss Pál Tamásnak, hogy minél jobb helyezést sikerüljön elérnie ezen a különleges helyszínen.  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: