Jegyek

Futamelőzetes – Laguna Seca

Superbike
Futamelőzetes – Laguna Seca
2014.07.09. 11:51
A WSBK résztvevői nem pihenhetnek sokat. Ezen a hétvégén rajthoz állnak Laguna Secában. A sorozat többi része megkezdi nyári pihenőjét, a Supersport, a Superstock 1000, a Superstock 600 és az EJC versenyzői legközelebb szeptember elején csapnak össze Jerezben. Viszont így is két magyarnak szoríthatunk, Sebestyén Péter és Rizmayer Gábor ismét ott lesznek.
 
Az 1957-ben épült, 1996-ban módosított kaliforniai pálya tavaly került vissza a Superbike kalendáriumába. A pálya olyan szempontból különleges a sorozat számára, hogy kizárólag a legnagyobb látogatnak el erre a helyszínre (ugyanúgy, mint a MotoGP-ben a múltban). A 3610 méter hosszú pályán 11 kanyar található. Ebből hét balkanyar és négy jobbkanyar. Utóbbiból az egyik a pálya legnagyobb nevezetessége, a „Dugóhúzó”. Ez a forduló méltán van ott a világ leghíresebb kanyarjai között, kívülről nagyon látványos, belülről pedig nagyon  izgalmas lehet.
A híres „Dugóhúzó”
 
A tavalyi szezonban egyértelműen Eugene Laverty teljesített a legjobban ezen a helyszínen, mindkét futamon a dobogóra állhatott, sőt, a másodikon egyenesen annak legtetejére. Rajta kívül Sykes, Davies, Giugliano és Melandri pezsgőzhettek egy-egy alkalommal. Idén talán nincs túl nagy sansz az ír hasonló szereplésére, bár idén többször is bebizonyította már, hogy képes a versenyben hátulról jó helyre feljönni, így egyáltalán nem kell, és nem is lehet leírni őt. A Ducatiknál idén egyik esemény előtt sem lehet tudni, éppen mennyit tudnak majd kihozni a versenygépükből, így afféle sötét lóként mindig számolni kell velük, ez most sem lesz másképp. Már csak azért sem, mert a pálya vonalvezetése egyértelműen kedvez a nyomatékgyár L2-esnek.
 
Melandri teljesítménye egyre javul. A nehéz kezdés után egyre magabiztosabban hozza a versenyeket és edzéseket egyaránt. A legutóbbi hétvégén is megmutatta, hogy rengeteg potenciállal rendelkezik, igaz a szerencse kissé elkerülte (főképp a második rajt után). Sykes is elég felemás hétvégét produkált. Egy nagyszerű győzelem után csak szenvedett az esőben, az átállás sokkal jobban sikerült ellenfeleinek. Ne feledkezzünk azonban meg csapattársaikról sem! Guintoli a bukás után is a hetedik helyen végzett a kaotikus második futamon, Baz pedig egyértelműen sokkal meggyőzőbb, mint egy évvel korábban, harciasságát is megmutatta már, ha sikerülnek a beállítások, komoly show-t csinálhat.
Rizi ismét lehetőséget kap
 
Végül, de korántsem legutolsó sorban jöjjenek a magyarok. A Team Toth ismét komoly csatára készül. Igaz, eddig nagyon kemény újonc szezonjuk, de becsülettel küzdenek és nem adják fel. Portimaóban Rizmayer Gábor ugrott be a sérült Tóth Imre helyére. Kis szerencsével a pontszerzés is összejöhetett volna, azonban ez még várat magára. Esélye lesz, mivel ismét ő lesz a csapat egyik versenyzője. A másik pedig továbbra is Sebestyén Péter. Peti szépen gyorsult az egész hétvégén, azonban amikor a legjobban kellett volna a technika segítsége, az megmakacsolta magát. De ismerjük hozzáállását, ez biztosan nem veszi el a kedvét semmitől. Szorítsunk együtt azért, hogy sokkal szerencsésebb körülmények között küzdhessék végig a hétvégét!
 
Kedves olvasóink!
A P1race.hu szerkesztősége folyamatosan szeretné minél jobban kiszolgálni közönségét, igazodni olvasói igényeihez, emiatt a közeljövőben változások várhatók az oldal tematikáját illetően.
Ezért arra kérünk mindenkit, hogy ossza meg velünk e-mailben az oldallal – akár annak tematikájával, akár megjelenésével – kapcsolatos észrevételeit, javaslatait, hogyan tudnánk még jobbá tenni oldalunkat. A véleményeket az info@p1race.hu címre várjuk. Igyekszünk minden ésszerű ötletet figyelembe venni, s egyúttal köszönjük az építő jellegű kritikákat! További jó böngészést kívánunk oldalunkon! (x)
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: