Jegyek

Futamelőzetes – Katar

Superbike
Futamelőzetes – Katar
2014.10.29. 17:37
Az előttünk álló hétvégén Katarban, a Losail International Circuit elnevezésű versenypályán zárul a Superbike világbajnokság 2014-es szezonja. A legnagyobb kérdés természetesen az, hogy vajon a kawasakis Tom Sykes megvédi-e tavaly megszerzett világbajnoki címét, vagy a jelenleg 12 pontos hátrányban lévő Sylvain Guintoli fordítani tud az Apriliával.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Míg a gyorsasági motoros világbajnokság évről évre az évad első állomásaként látogat Katarba, ahogy tette azt idén is, most úgy tűnik, a Superbike világbajnokság számára a finálénak ad otthont az arab állam versenypályája. A Losail International Circuit 2009 után látja vendégül ismét a mezőnyt, s ezúttal a sorozat történetének első villanyfényes viadalaira kerül majd sor, hiszen hiába tudtak volna már akkor is éjszaka körözni a versenyzők (elvégre a MotoGP ezt már 2008-ban megtette), a szervezők akkor még nappali futamokat rendeztek a pilóták számára.
 
A meglehetősen élvezetes vonalvezetésű pálya összesen 16 kanyart tartalmaz, emellett pedig kiemelendő a rendkívül hosszú, több mint egy kilométeres a célegyenese, amelynek végén számtalan alkalommal láthattunk már a múltban szélárnyékból történő előzéseket. Emiatt kifejezetten fontos ezen a helyszínen a megfelelő motorerő, s ha abból indulunk ki, hogy az egyenesben általában az Apriliák nyújtották a legmeggyőzőbb teljesítményt az idény során, bizony izgalmas hétvégére van kilátás.
Vajon elég lesz-e Sykes 12 pontos előnye?
 
A világbajnoki cím sorsa ugyanis még nem dőlt el: a kawasakis Tom Sykes előnye mindössze 12 pont az olasz márkát képviselő Sylvain Guintolival szemben, s mivel még 50 egység gyűjthető a két futam során, ez az állás könnyedén változhat. A francia motoros esélyeit javítja, hogy az őszi viadalokon, Jerezben és Magny-Cours-ban is kivétel nélkül kettős Aprilia-sikerek születettek – számára csupán az jelent problémát, hogy a négyből három alkalommal Marco Melandrit intette le elsőként a kockás zászló, ráadásul utóbbi helyszínen az olasz ezzel egy ízben a csapatutasítást is megtagadta, értékes pontokat véve el kollégájától.
 
Hasonló helyzetben most vasárnap Melandri is minden bizonnyal előzékenyebb lesz majd Guintolival szemben, ám nyilván Sykes sem hagyja majd annyiban a dolgot: a címvédő Kawasakija is rendkívül erős, a brit Superpole-okon nyújtott teljesítménye pedig garantálhatja, hogy jó rajthelyről vághat neki a mindent eldöntő futamokon. Az pedig még izgalmasabbá teheti a versenyeket, hogy kettejük csatájába a Hondák, a Ducatik, sőt akár a Suzukik is beleszólhatnak majd.
Guintoli az Aprilia előző versenyeken mutatott remek formájában bízhat
 
A mezőnyben természetesen ezúttal is ott lesz a BMW Racing Team Toth két versenyzője, ifj. Tóth Imre és Rizmayer Gábor, akik a kiválóan sikerült franciaországi fordulót követően (Magny-Cours-ban az esős második versenyen mindkét honfitársunk pontszerző helyen ért célba, történelmi tettet hajtva végre ezzel) egy újabb hasonlóan jó eredménnyel zárnák le a 2014-es szezont. Reméljük, hogy az évad utolsó állomásán az eddigiekkel ellentétben jóval kevesebb technikai zűr sújtja majd a magyar alakulatot, s egy problémamentes hétvégét tudnak majd teljesíteni.
 
Annak ellenére, hogy a Superbike mezőnyét ezúttal a megszokott betétsorozatai közül csak a Supersport világbajnokság kíséri el Katarba (ahol egyébként legfeljebb az lehet a kérdés, hogy a már világbajnok Michael van der Mark mögött Jules Cluzel megtartja-e összetettbeli második helyét Florian Marinóval szemben), mégis lesz még egy még egy magyar, akiért szoríthatunk a hétvégén. A H-Moto Team színeit képviselő Kis Viktória ugyanis kategóriája éllovasaként érkezik meg Katarba, a Losail Ázsia Bajnokság második fordulójára, ahol ismételten a győzelemért száll majd harcba.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: