Jegyek

Futamelőzetes és menetrend – Vila Real

WTCR
Futamelőzetes és menetrend – Vila Real
2016.06.23. 19:01
Bár még csak június vége van, a hétvégén máris utolsó európai fordulójához érkezik a túraautó-vb idei szezonja: a helyszín a versenynaptárba tavaly bekerült Vila Real lesz, amely utcai jellege ellenére roppant gyors vonalvezetésével állítja komoly kihívás elé Michelisz Norbiékat.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus közepén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

Két héttel az oroszországi futamok után megkezdődik a WTCC 2016-os idényének második fele, méghozzá rögtön az utolsó európai állomással, amely közvetlenül a bő egy hónapos nyári szünetet előzi meg. Portugália tavaly tért vissza a túraautó-világbajnokság körforgásába, ám a mezőny nem a korábbi portói pályára látogatott el, hanem a szintén utcai, ám mégis roppant gyors Vila Realba.
 
Egy éve a Citroënek uralták a hétvégét, s jó esély van rá, hogy ez idén is így legyen, ugyanis a moszkvai botladozásuk után bár az ő autóik nem lettek könnyebbek, a Hondák és a Ladák is jelentősen nehezebbé váltak, így többek között Michelisz Norbert is arra számít, hogy ezúttal ismét a C-Elysée-k jelentik majd a referenciát. Közülük is valószínűleg José María López viszi majd a prímet: az argentin már száz pont fölötti előnnyel rendelkezik, így lassan akár el is kezdheti beosztani a fórját – főleg annak fényében, hogy nem Yvan Muller és nem is a Marokkóban kizárt Hondák a fő üldözői a tabellán, hanem Mehdi Bennani és Nicky Catsburg.
Michelisz Norbi tavaly dobogóra állhatott Vila Realban

Az argentin világbajnok mögött viszont rendkívül kiélezett a küzdelem: Bennaniékat és a nyolcadik helyezett Rob Huffot mindössze 15 egység választja el egymástól! Számunkra természetesen a legfontosabb az, hogy hogyan alakul a hondások házon belüli csatája: jelenleg Tiago Monteiro áll a legjobban, ám Norbi csupán három ponttal van elmaradva a portugáltól, aki hazai közönsége előtt nyilván szeretne erősen szerepelni, de brit társukat sem szabad leírni, aki legendásan jól megy az utcai pályákon.
 
A Vila Real-i versenyek előtt egyébként több változás is történt a mezőnyben. Egyrészt a Volvo lecserélte Fredrik Ekblomot: a svéd helyén ezentúl honfitársa, Robert Dahlgren fog indulni. Másrészt a Münnich Motorsport autójában ismét James Thompsont láthatjuk majd – annak ellenére, hogy a csapattulajdonosnak ezúttal nem is lesz ralikrossz-világbajnoki jelenése. Harmadrészt pedig úgy tűnik, végre két autóval indulhat a Zengő Motorsport: a második kocsi már megérkezett Portugália, Nagy Dani neve is szerepel a nevezési listán, így már csak a motor a kérdés, s bár hivatalos megerősítés még mindig nem érkezett, talán Ficza Feri végre csapattársat kaphat. A hétvégén egyébként az ETCC is megmérkőzik egymással – ráadásul a futamokat élőben közvetíti az Eurosport 2! –, így Nagy Norbi sikeréért is szoríthatunk majd.
 
WTCC, 2016, Vila Real – a hétvége programja:
 
Péntek (június 24.)    
10:00 - 10:45 ETCC, 1. teszt  
13:30 - 14:00 WTCC, Teszt  
15:15 - 16:00 ETCC, 2. teszt  
     
Szombat (június 25.)    
10:00 - 10:30 WTCC, 1. szabadedzés  
10:55 - 11:40 ETCC, Szabadedzés  
12:00 - 12:30 WTCC, 2. szabadedzés  
15:00 - 16:30 WTCC, Időmérő (Q1 + Q2 + Q3) (tv: Eurosport 2, élő)
16:30 - 17:00 WTCC, MAC3 (tv: Eurosport 2, élő)
17:20 - 17:50 ETCC, Időmérő  
     
Vasárnap (június 26.)  
11:20 ETCC, 1. futam (tv: Eurosport 2, élő)
12:30 ETCC, 2. futam (tv: Eurosport 2, élő)
16:05 WTCC, Nyitófutam (tv: Eurosport 1, élő)
17:15 WTCC, Főfutam (tv: Eurosport 1, élő)
Fotók: WTCC Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: