Jegyek

Futamelőzetes és menetrend – Slovakia Ring

WTCR
Futamelőzetes és menetrend – Slovakia Ring
2016.04.12. 17:04
Következik a túraautó-világbajnokság szezonjának magyar szempontjából legfontosabb két hete, amely során északi szomszédunknál és a Hungaroringen vendégeskedik a mezőny. Az előttünk álló napokban a Slovakia Ring lesz a helyszín, ahol összesen három honfitársunk sikeréért szoríthatunk majd.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Két héttel a Paul Ricard-i idénynyitót követően máris folytatódik a WTCC 2016-os szezonja, méghozzá gyors egymásutánban két fordulóval is. Az első állomás helyszíne a Slovakia Ring lesz, amely 2012 óta szerepel a túraautó-világbajnokság versenynaptárában, s amely a számos kilátogató magyar szurkolónak köszönhetően rendre remek hangulatú futamoknak ad otthont. A viszonylag hosszú, csaknem hat kilométeres, technikásnak számító vonalvezetés, amely számos lendületes kanyart is tartalmaz, szintén kiváló versenyekre ad lehetőséget.
 
A franciaországi nyitányhoz hasonlóan a Citroënek ezúttal is 80 kilós pluszsúllyal köröznek majd, így a Hondának muszáj lesz ezt a hétvégét is kihasználnia arra, hogy hasonlóan jó eredményeket szerezzenek, mint tették másfél hete, hiszen a Hungaroringtől kezdve már ők is kapnak kompenzációs súlyokat. A vonalvezetés ráadásul akár még kedvezhet is a Civiceknek – legalábbis az előző évek tapasztalatai ezt mutatják –, így talán nem csak versenytávon, hanem egykörös tempó tekintetében is közelebb kerülhetnek a világbajnok márka versenyzőihez.
Vajon hogyan alakult a Citroënek és a Hondák csatája?
 
Természetesen a mi szempontunkból a magyar versenyzők szereplése a legérdekesebb. Michelisz Norbert a Paul Ricardon két harmadik hellyel nyitott, ezzel negyedik az összetettben, s vélhetően most is legalább egyszer szeretne a pódiumon pezsgőzni. A gyári csapatot erősítő pilóta felemás emlékekkel rendelkezik a szlovák pályáról: 2012-ben itt szerezte első pole pozícióját és többször volt már dobogós is, ám más esetekben pedig balszerencse hátráltatta. Rajta kívül a Zengő Motorsport képviseli még majd a magyar színeket: a csapat egyelőre csak egy autót fog tudni indítani, ifj. Ficza Ferenc számára pedig a tapasztalatszerzés lesz a fő cél.
 
Persze a magyarok versenyzése mellett is lesz mit figyelnünk a következő napokban. A Citroënek házi csatájában ismét José María López felé billen a mérleg nyelve, így Yvan Mullernek sürgősen jó eredményeket kell felmutatnia, ha nem akar leszakadni az argentin címvédőről. A hondások belső küzdelme is tartogat majd izgalmakat, míg a többieket illetően az egyik legérdekesebb kérdés, hogy mire megy a WTCC-be egyelőre csak erre az egy fordulóra visszatérő James Thompson: a brit egy Chevy-t terelget majd, amellyel két hete Tom Coronel meglepően erősen szerepelt.
 
Nem szabad elfeledkeznünk természetesen a Túraautó Európa-kupa küzdelmeiről sem, amely ismét elkíséri a világbajnokság mezőnyét (jövő hétvégén a Hungaroringen már nem ez lesz a helyzet). A zengős Nagy Norbert remekül kezdett Franciaországban: a fiatal versenyző egy negyedik és egy harmadik helyet gyűjtött az évadnyitón, így most is bízhatunk a minél erősebb szereplésben. Ami pedig a hétvége menetét illeti: nagyjából a megszokottak szerint alakul majd a program, a televízióban pedig az Eurosport és az M4 Sport csatornáin lehet élőben követni a történéseket.
 
WTCC, Slovakia Ring, 2016 – a hétvége programja:
 
Péntek (április 15.)    
09:55 - 10:55 ETCC, 1. teszt  
12:30 - 13:00 WTCC, Teszt  
14:40 - 15:40 ETCC, 2. teszt  
     
Szombat (április 16.)  
08:45 - 09:15 WTCC, 1. szabadedzés  
09:30 - 10:15 ETCC, Szabadedzés  
11:30 - 12:00 WTCC, 2. szabadedzés  
12:10 - 12:40 ETCC, Időmérő  
14:00 - 15:00 WTCC, Időmérő (Q1 + Q2 + Q3) (tv: Eurosport 2, élő)
15:00 - 15:30 WTCC, MAC3 (tv: Eurosport 2, élő)
     
Vasárnap (április 17.)  
10:00 ETCC, 1. futam  
11:05 ETCC, 2. futam  
12:10 WTCC, Nyitóverseny (tv: Eurosport 1 és M4 Sport, élő)
14:15 WTCC, Főverseny (tv: Eurosport 1 és M4 Sport, élő)

Fotók: WTCC Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: