Jegyek

Futamelőzetes és menetrend – Nordschleife

WTCR
Futamelőzetes és menetrend – Nordschleife
2016.05.25. 16:10
A hétvégén az egész szezon egyik legérdekesebb versenyével folytatódnak a túraautó-világbajnokság küzdelmei: Michelisz Norbiék zsinórban második éve látogatnak el a legendás Zöld Pokolba, ahol tovább folytatódhat a Citroënek és a Hondák csatája az elsőségért.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Kétségkívül a WTCC versenynaptárának ékköve a Nordschleife, ahová a tavalyi év óta látogat el a világbajnokság mezőnye. A legendás, 25 kilométeres versenypálya tavaly izgalmas második futamot eredményezett, de a Zöld Pokol az a helyszín, ahol még egy-egy unalmasabb versenyt is feledtetne az aszfaltcsík egyedi vonalvezetése és óriási hagyománya.
 
A hosszú egyenesek miatt a Citroën előnyben lehet a fő rivális Hondával szemben, ráadásul nem szabad leírni a Volvókat sem, amelyek továbbra is zéró pluszsúllyal mennek majd, pilótáik pedig kiválóan ismerik a Nordschleifét. Persze az időjárás is beleszólhat az eseményekbe: az előrejelzések szerint egész hétvégén várható eső, amely felboríthatja az erőviszonyokat.
 
Ami a magyarokat illeti: Michelisz Norbert 2015-ben erős teljesítményt nyújtott a németországi pályán, s reméljük, idén is ő lehet a legjobb hondások közül. A Zengő Motorsport továbbra is csak egy autóval indul: a csapat nemrég jelentette be, hogy Nagy Daninak továbbra sem érkezett meg a motorja, így ismét csak Ficza Feriért szoríthatunk. Meg persze Nagy Norbiért, hiszen az ETCC mezőnye is jelen lesz a Zöld Pokolban – méghozzá rendre egyszerre hajtanak pályára a WTCC-sekkel!
 
Miután a túraautósok ismét csak a 24 órás verseny betétprogramjai lesznek, az események már csütörtökön megkezdődnek két, egyórás edzéssel. A pálya egyedisége miatt az időmérő is csak egy részből fog állni, s a MAC3 során is csupán egy kört tesznek meg a gyártók. A futamokra szombat dél körül kerül sor, amelyeket a Roland Garros miatt ezúttal az Eurosport nem, csak az M4 Sport fog élőben közvetíteni.
 
WTCC és ETCC, 2016, Nordschleife – a hétvége programja:
 
Csütörtök (május 26.)    
11:30 - 12:30 Teszt  
18:45 - 19:45 1. szabadedzés  
     
Péntek (május 27.)    
08:15 - 09:15 2. szabadedzés  
12:45 - 13:45 Időmérő edzés (tv: M4 Sport, élő)
14:10 - 14:50 MAC3 (tv: M4 Sport, élő)
     
Szombat (május 28.)    
11:20 Nyitóverseny (tv: M4 Sport, élő)
12:45 Főverseny (tv: M4 Sport, élő)

Fotó: WTCC Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: