Jegyek

Futamelőzetes és menetrend – Motegi

WTCR
Futamelőzetes és menetrend – Motegi
2016.08.31. 19:00
Egy hónapos pihenőt követően a napokban megkezdődik a túraautó-világbajnokság idényének ázsiai szakasza, amelynek első állomása a Honda hazai versenye, Motegi lesz. Michelisz Norbi először utazik gyári versenyzőként Japánba – ráadásul arra a pályára, ahol ő tartja a pályarekordot.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

A Twin Ring Motegi versenypálya 2015-ben adott otthont először a WTCC japán állomásának: korábban Okayamába vagy Suzukába látogatott a mezőny. A kemény féktávjairól és kigyorsításairól ismert aszfaltcsík a Honda hazai pályája, így a japánok számára fontos a jó szereplés, s mindent meg is tesznek, hogy magukra irányítsák a figyelmet, hiszen ezen a hétvégén egy negyedik gyári Civic is pályára gördül, amelyet a hazai Ryo Michigami fog vezetni. Persze nem lesz könnyű dolguk a hondásoknak, így a tavalyi pole pozíciós körével a pályacsúcsot is tartó Michelisz Norbertnek sem, ugyanis a szezon során első alkalommal ugyanúgy a maximális 80 kilós pluszsúlyt lesznek kénytelenek magukkal cipelni, mint a Citroënek.
López akár már a hétvégén háromszoros világbajnok lehet

 
A francia gyártó is fontos mérföldkőhöz érhet a hétvégén, hiszen a szezon végén gyári szinten távozó márka akár már most bebiztosíthatja az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címet is. Ennek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a Citroën sajtóanyagában – ahogy egyébként a Zengő Motorsportéban is – tényként kezelik a thaiföldi forduló törlését, amelyről egyelőre hivatalos információ még nem látott napvilágot, ám ha már a csapatok is úgy számolnak, hogy a mostanival együtt csupán három hétvége van hátra az idényből, akkor ezt akár készpénznek is vehetjük. Mindenesetre José María López akár úgy is bezsebelheti harmadik címét, hogy mégis ellátogatnak Buriramba – igaz, ehhez jóval több pontot kell szereznie a tabellán őt követő Tiago Monteirónál.
Vajon melyik hondás fog a legjobban szerepelni a japánok hazai versenyén?

A hondások számára nyilván presztízskérdés is, hogy ki szerepel a legjobban közülük a gyár hazai versenyén – márpedig Norbi általában kiváló teljesítményt nyújt Japánban. 2013-ban még Suzukában aratott rajt-cél győzelmet, tavaly pedig a már említett első rajthelyről indulva lett második. A magyar versenyző minapi blogbejegyzésében ezúttal is a dobogót tűzte ki célul maga elé – igaz, véleménye szerint a jóval könnyebb Chevrolet-k és az újfent versenyzőt cserélő Volvók is veszélyesek lehetnek rájuk nézve. Mindenesetre az itthoni szurkolóknak korán kell kelniük, ha élőben akarnak szurkolni Michelisznek és a Zengő Motorsport két pilótájának, Ficza Ferencnek és Nagy Daninak, hiszen a hétórás időeltolódás miatt hajnalban és kora reggel kerül sor az eseményekre.
 
WTCC, 2016, Motegi – a hétvége programja:
Szombat (szeptember 3.)  
01:45 - 02:15 1. szabadedzés  
04:00 - 04:30 2. szabadedzés  
08:00 - 09:00 Időmérő (Q1 + Q2 + Q3) (tv: Eurosport 2 és M4 Sport, élő)
09:00 - 09:30 MAC3 (tv: Eurosport 2 és M4 Sport, élő)
     
Vasárnap (szeptember 4.)  
07:35 Nyitófutam (tv: Eurosport 1 és M4 Sport, élő)
08:50 Főfutam (tv: Eurosport 1 és M4 Sport, élő)

Fotók: WTCC Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: