Jegyek

Futamelőzetes és menetrend – Moszkva

WTCR
Futamelőzetes és menetrend – Moszkva
2016.06.08. 10:16
Félidejéhez érkezik a hétvégén a túraautó-világbajnokság 2016-os szezonja, hiszen a 12 fordulós versenynaptár hatodik állomása következik. A helyszín az oroszországi Moscow Raceway lesz, ahol rendre páratlanul izgalmas futamokat láthatunk, s ahol jó esély kínálkozhat arra, hogy a Nordschleife után újabb erős hétvégét zárjon Michelisz Norbert.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus közepén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

2013 óta látogat el a WTCC mezőnye az orosz fővárostól nem messze fekvő Moscow Raceway-re, amely vonalvezetéséből adódóan – a hátsó hosszú egyenes például kiválóan alkalmas előzésekre – eddig rendkívül izgalmas versenyekkel szórakoztatta a nagyérdeműt: elég csak rögtön az első év egyik ikonikus jelenetére gondolni, amikor öt autó haladt egymás mellett a célegyenesben. Ennek ellenére sokáig úgy tűnt, hogy idén már Szocsiba utaznak a túraautósok, ám végül – talán mondhatjuk, hogy szerencsére – mégsem a nem túl nagy népszerűségnek örvendő utcai pálya látja vendégül a versenyzőket. Ráadásul maradt a júniusi időpont is, jóllehet a szervezők szerint ennek ellenére is jóval hűvösebb időre számítanak, mint a korábbi szezonok során.
 
Tiago Monteiro németországi nullázása után jelentősen megnőtt a Nordschleifén ráadásul duplázó José María López előnye a pontversenyben, így az argentinnak komolyan betliznie kellene ahhoz, hogy még szorossá váljon a világbajnokság. Erre, mondjuk, épp Moszkvában lehet némi esély, ahol a kétszeres világbajnok még nem tudott nyerni, s az egyik versenyen eddig mindig bajba került. Azt viszont nehéz megmondani, hogy ki lehet López elsőszámú kihívója, hiszen a legutóbbi hétvége után mindössze négy pont választja el egymástól a Honda gyári versenyzőit – ez arra az esetre igaz, amennyiben sikeresnek bizonyul a japán gyártó fellebbezése a hungaroringi és marokkói kizárások ellen.
Vajon hogyan alakul a Hondák egyre szorosabb házon belüli harca?

Mindenesetre a Hondán belüli harc minden eddiginél kiélezettebbnek tűnik. Reméljük, Monteiro teljesen felépült már óriási nürburgringi becsapódása után, s amennyiben a portugál jó formában lesz, a Moscow Raceway-en is lehet esélye, ahol 2015-ben futamot tudott nyerni. Rob Huffal minden pályán számolni kell, de Michelisz Norbi sem panaszkodhat eddigi oroszországi eredményeire, hiszen 2013-ban és tavaly is dobogóra tudott állni. Fontos lenne most is egy jó szereplés, hiszen elérhető közelségben van az összetett második helye, ráadásul a Civicek akár a győzelemért is harcban lehetnek a hétvégén, hiszen 50 kilóval könnyebbek lesznek a Citroëneknél.
 
A szezon eddigi történései alapján várhatóan most is a két márka küzdelmére lehet számítani, de többekre is érdemes lesz még odafigyelni. Egyrészt például a Ladákra, amelyek hazai versenyükön nyilvánvalóan szeretnének erősen szerepelni, másrészt a Volvóra, amelynek előbb-utóbb kijön majd a lépés a súlyelőnyüknek is köszönhetően és megszerzik első dobogójukat. És persze nem szabad elfeledkezni Tom Coronelről, aki egész évben meglepően jól teljesít a gyakorlatilag fejlesztés nélküli privát Chevy-vel. Ami pedig a Zengő Motorsportot illeti: sajnos továbbra is csak ifj. Ficza Ferencet láthatjuk indulni a magyar alakulatnál, Nagy Dániel motorja ugyanis még mindig nem készült el – bízzunk benne, hogy Portugáliában már bemutatkozhat az ifjú pilóta.
 
WTCC, 2016, Moscow Raceway – a hétvége programja:
 
Péntek (június 10.)    
11:30 - 12:00 Teszt  
     
Szombat (június 11.)  
08:00 - 08:30 1. szabadedzés  
10:30 - 11:00 2. szabadedzés  
13:00 - 14:00 Időmérő edzés (Q1 + Q2 + Q3) (tv: Eurosport 2 és M4 Sport, élő)
14:00 - 14:30 MAC3 (tv: Eurosport 2 és M4 Sport, élő)
     
Vasárnap (június 12.)  
11:15 Nyitóverseny (tv: Eurosport 1 és M4 Sport, élő)
12:30 Főverseny (tv: Eurosport 1 és M4 Sport, élő)

Fotók: WTCC Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: