Jegyek

Futamelőzetes és menetrend – Imola

Superbike
Futamelőzetes és menetrend – Imola
2016.04.28. 12:05
Ötödik állomásához érkezik a hétvégén a Superbike világbajnokság 2016-os szezonja: a helyszín ezúttal a legendás Autodromo Enzo e Dino Ferrari versenypálya lesz. Jonathan Rea asseni duplájával ismét kezd meglógni üldözőitől, így az ellenfeleknek mindenképp vissza kell vágniuk, ha nem akarják, hogy ismét idejekorán eldőljön az összetett elsőség sorsa.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus közepén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára!

Az eredeti tervek szerint három olaszországi fordulót rendeztek volna idén a Superbike vb-n, ám Monza kiesésével ez a szám kettőre csökkent. Közülük az első helyszín lesz Imola, ahova a hétvégén látogat el a mezőny (a másik pálya a misanói aszfaltcsík lesz, amely június közepén látja vendégül a csapatokat és a versenyzőket). Az Enzo Ferrariról és tragikusan elhunyt fiáról elnevezett pálya sokak számára Ayrton Senna halálos balesetének helyszíneként maradt meg – ennek egyébként épp vasárnap lesz a 22. évfordulója –, ám miután a száguldó cirkusz versenynaptárának már egy évtizede nem része a helyszín, a létesítmény számára a Superbike világbajnokság küzdelmei jelentik az év egyik fénypontját. S ugyanez igaz fordítva is: a motorosok zöme kedveli az óramutató járásával ellentétes irányú vonalvezetést, s nem egyszer izgalmas futamoknak lehettünk már szemtanúi a 16 kanyarral tűzdelt pályán.

Ha az esélyeket kell latolgatnunk, nehéz lenne érveket felhozni Jonathan Rea ellen. A címvédő az elmúlt két esztendőben egyaránt duplázni tudott Imolában, ráadásul most is bombaformában van, hiszen két hete Assenben sem talált legyőzőre. Márpedig az ellenfeleknek muszáj lesz elkapniuk a britet, akinek lassan két győzelemnyi az előnye az üldözőkkel szemben. Csapattársként nyilván Tom Sykes rendelkezik az egyik legjobb eséllyel erre, de nem szabad elfeledkeznünk a Ducatiról sem: a bolognai gyártó alighanem mindent bele fog adni a hétvégén, hogy hazai pályán ők arassák le a babérokat. Közülük egyelőre Chaz Davies nyújtott jobb teljesítményt, de Davide Giuglianót sem szabad leírni: ha az olasz képes lesz végre kiegyensúlyozottan körözni, akkor egy dobogóra mindenképp lehet esélye.
 
Ugyanez elmondható azonban a Hondákról is, akik egyelőre legalább a harmadik erőnek tűnnek a 2016-os évad során. Michael van der Mark továbbra is első futamgyőzelmét szeretné megszerezni, míg kollégája, Nicky Hayden Hollandiában először állhatott dobogóra ebben a szériában, amely lendületet adhat az amerikainak. Vélhetően Imolában is erre a három márkára lesz érdemes majd leginkább odafigyelni, de természetesen akár a Yamahák, akár a BMW-k okozhatnak kellemes meglepetéseket – igaz, ehhez valószínűleg káoszra lenne szükség, márpedig az előrejelzések szerint nem várható eső a hétvége folyamán. Ugyanez igaz az Apriliára is, amelynek noha volt már egy-két kiugró eredménye – legutóbb épp Lorenzo Savadori szerzett bravúros negyedik helyezést –, ám az MV Agustával egyetemben jelenleg a mezőny leggyengébb láncszemeinek tűnnek.

Szerencsére a Supersport világbajnokságot illetően egyáltalán nem emelkedik ki senki annyira a többiek közül, mint a Superbike-ban Rea. Az évadnyitót megnyerő Randy Krummenacher továbbra is őrzi vezetését az összetettben, ám Kenan Sofuoglu már csak tíz ponttal van elmaradva kollégájától. A két kawasakis küzdelme komoly izgalmakat ígér Imolában is, míg a többieknek az a feladatuk, hogy végre hiba nélkül teljesítsenek egy hétvégét. A nagy esélyesnek tartott pilóták közül Jules Cluzel csupán negyedik a pontversenyben, de még nála is rosszabbul áll Patrick Jacobsen, akinek hiába kiváló idén is a tempója, sorozatos bukásaival rendre eldobja magától a jó szereplés lehetőségét – elég csak a legutóbbi, asseni versenyre gondolni, amikor az eső miatt félbeszakított viadal során kétszer is vezető helyről esett ki.
 
Ami a magyarokat illeti: miután a European Junior Cup mezőnye nem látogat el erre a hétvégére, a Superstock 1000-ben pedig egyetlen honfitársunk sem szerepel, így „csak” a két világbajnoki sorozatban lesz kiért szorítanunk. A Superbike-ban ezúttal is a Team Toth képviseli majd a magyar színeket, míg a supersportosok között a Schmidt Racing és az R2 MotorRacing Team: a legkomolyabb eredményeket alighanem Nicolas Teroltól várhatjuk, de társa, Chrobák János is a pontszerzést veszi célba Imolában. Végezetül pedig ejtsünk néhány szót a hétvége programjáról is: miután európai helyszínről van szó, minden a megszokott menetrend szerint fog majd zajlani, az Eurosport csatornái pedig a két világbajnokság összesen három futamát és a Superbike vb rajthelyosztóját is élőben közvetítik majd.
 
WSBK, Imola, 2016 – a hétvége programja:
 
Péntek (április 29.) 
09:15 - 10:00Superstock 1000, 1. szabadedzés 
10:15 - 11:15Superbike, 1. szabadedzés 
11:30 - 12:30Supersport, 1. szabadedzés 
13:30 - 14:30Superbike, 2. szabadedzés 
14:45 - 15:45Supersport, 2. szabadedzés 
16:00 - 16:45Superstock 1000, 2. szabadedzés 
   
Szombat (április 30.) 
08:45 - 09:00Superbike, 3. szabadedzés 
09:15 - 09:30Supersport, 3. szabadedzés 
10:30 - 11:10Superbike, Superpole (SP1 + SP2)(tv: Eurosport 2, élő)
11:30 - 12:10Supersport, Superpole (SP1 + SP2) 
13:00Superbike, 1. futam(tv: Eurosport 2, élő)
14:15 - 14:45Superstock 1000, Időmérő 
   
Vasárnap (május 1.) 
09:00 - 09:15Supersport, Warm up 
09:25 - 09:40Superbike, Warm up 
09:50 - 10:05Superstock 1000, Warm up 
11:20Supersport, Futam(tv: Eurosport 1, élő)
13:00Superbike, 2. futam(tv: Eurosport 1, élő)
14:20Superstock 1000, Futam 

Fotók: WSBK Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
 
race.com
 
Kövess minket!
youtubefacebooktwitterrss

VR46 shop
Pálya információ
MotoGPSuperbikeWTCC
2017. Április 09. 21:00
Argentin Nagydíj
Autódromo Termas de Río Hondo

Épült: 2008
Teljes hossza: 4805m
Szavazás
Hányadik helyen végez a WTCC 2017-es szezonjában Michelisz Norbert?
Világbajnok lesz!
Épp csak lemarad a vb-címről, második lesz.
Harmadik lesz, megszerezve hazánk első vb-dobogóját.
Megismétli tavalyi negyedik helyét.
Csak az ötödik helyen végez.
Hatodik vagy annál rosszabb pozícióban zár.
VB Ranglista
MotoGPSuperbikeSupersportWTCC
Poz.PilótaMárkaPont
1.M. VinalesYamaha25
2.A. DoviziosoDucati20
3.V. RossiYamaha16
4.M. MarquezHonda13
5.D. PedrosaHonda11
6.A. EspargaroAprilia10
7.S. ReddingDucati9
8.J. MillerHonda8
9.A. RinsSuzuki7
10.J. FolgerYamaha6
Formula.hu hírek
Tesztmotor.hu hírek
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2017  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika:

Runtime: 46,33ms