Jegyek

Futamelőzetes és menetrend – Argentína

WTCR
Futamelőzetes és menetrend – Argentína
2016.08.03. 08:18
Bár a sportszerető közönség jelentős része a hétvégén már a hivatalosan pénteken, gyakorlatilag viszont ma kezdődő riói olimpiára irányítja a figyelmét, Brazília szomszédságában elrajtol a túraautó-világbajnokság tengerentúli szakasza. Termasban egyértelműen José María López a legnagyobb esélyes, de Michelisz Norbinak is dobogós helyezésekért száll harcba.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Öthetes nyári pihenőt követően folytatódik a túraautó-világbajnokság 2016-os szezonja. A hátralévő öt állomás közül az első helyszín az argentin Termas de Río Hondo lesz, amely 2013 óta látja vendégül a WTCC mezőnyét. A hol az idény közepén, hol évadnyitóként rendezett forduló legsikeresebb versenyzője „természetesen” José María López, aki három éve a hazai futamán robbant be a köztudatba azzal, hogy diadalmaskodni tudott a lesajnált BMW-vel. Az argentin azóta már kétszeres világbajnok, s az idei pontversenyt is toronymagasan vezeti, így egyértelműen ő a legkomolyabb favorit a hétvégén is – ha a 2014-es eredményekből indulunk ki, még a duplázás sem kizárható a Citroën klasszisától, főleg annak tükrében, hogy a Hondák csak húsz kilóval lesznek könnyebbek náluk.
Vajon idén megállítja valaki Lópezt a hazai versenyén?

Míg López óriási fölénnyel áll a tabella élén, a második helyért igen komoly csata zajlik: összesen hat pilóta – név szerint Tiago Monteiro, Nicky Catsburg, Mehdi Bennani, Yvan Muller, Michelisz Norbert és Rob Huff – található 18 ponton belül egymáshoz képest. A Honda portugálja a szezonban mutatott teljesítménye alapján jogosan számít a címvédő elsőszámú üldözőjének, ám ha Muller végre megtalálja formáját, nehéz lesz maga mögött tartania a Citroën franciáját. És akkor ne feledkezzünk meg természetesen Michelisz Norbiról sem, aki idén szinte minden hétvégén a legjobb háromban végzett, s ez a kiegyensúlyozottság még kifizetődő lehet a végelszámolásban – igaz, a Termasban két éve másodikként végző magyar már nagyon-nagyon szeretne egyszer a pódium legfelső fokára állni.
Óriási a csata az összetett pontverseny második helyéért
 
Természetesen ott lesz a mezőnyben a Zengő Motorsport és két fiatal pilótája, Ficza Ferenc és Nagy Dániel is: a Moszkvában pontokat szerző, s a Portugáliában debütált versenyző egyaránt első tengerentúli versenyére készül. Rajtuk kívül pedig érdemes még szót ejteni Esteban Guerrieriről is: a 31 éves argentin Lópezhez nagyon hasonló módon, a Campos Racing második Chevrolet-jében ejtheti meg bemutatkozását a világbajnoki porondon. Ami pedig a hétvége menetrendjét illeti: pénteki teszt ezúttal nem lesz, így a program a szombati első szabadedzéssel veszi kezdetét. Miután ötórás az időeltolódás, a legfontosabb eseményekre itthoni idő szerint kora este kerül sor, amelyeket természetesen az Eurosport csatornái élőben közvetítenek (a közmédia ekkor már a riói olimpiára fókuszál).
 
WTCC, 2016, Argentína – a hétvégi program:
 
Szombat (augusztus 6.)  
13:45 - 14:15 1. szabadedzés  
16:00 - 16:30 2. szabadedzés  
20:00 - 21:00 Időmérő (Q1 + Q2 + Q3) (tv: Eurosport 2, élő)
21:00 - 21:30 MAC3 csapatidőfutam (tv: Eurosport 2, élő)
     
Vasárnap (augusztus 7.)  
19:05 Nyitófutam (tv: Eurosport 1, élő)
20:20 Főfutam (tv: Eurosport 1, élő)

Fotók: WTCC Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: