Jegyek

Futamelőzetes – A hungaroringi hétvége akár sorsdöntő is...

GP3
Futamelőzetes – A hungaroringi hétvége akár sorsdöntő is lehet
2012.07.24. 11:04
Két nappal ezelőtt még Hockenheimben versenyzett a GP3 mezőnye, ám nincs megállás, néhány nap és kezdődik a hungaroringi versenyhétvége.
 
A 2012-es GP3-as szezon 6. fodulója akár sorsdöntő is lehet, matematikailag még nem dőlhet el a bajnoki cím sorsa, de ha Mitch Evans jelentősen tudja növelni 18 pontos előnyét, akkor kihívóinak már nem lesz sok esélye, hogy a bajnoki cím és Evans közé álljanak.

Egy évvel ezelőtt úgy érkezett a mezőny Magyarországra, hogy 10 futamon 10 különböző pilóta nyert. Ez a sorozat azonban a Hungaroringen megtört, először a későbbi bajnok, Valtteri Bottas szerezte meg a második győzelmét, miután megnyerte az időmérőt, majd a második futamon Rio Haryanto duplázott.

Kiss Pál Tamás 2011-ben 11 ponttal érkezett Magyarországra (akkor még más volt a pontrendszer) és a hazai versenyhétvégéjén egy 10. és egy 20. helyet szerzett. Tamás idén 36 ponttal, a tabella 11. helyéről várja a hazai folytatást.

A Hungaroring szintén egy olyan pálya, ahol nem sokan versenyeztek eddig a jelenlegi mezőnyből, így sokan újra szimulátorba ültek, hogy begyakorolják a pálya apró trükkjeit, többen hétfőn gyakoroltak, de volt olyan is (például Kiss Pál Tamás), aki még a hockenheimi futamok előtt ült szimulátorba.

A hétvége programja pénteken 8 óra 30 perckor kezdődik a szabadedzéssel és a vasárnap 9 óra 25 perckor kezdődő második futammal zárul.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: