Jegyek

Futamelőzetes - Visszatérés Valenciába

GP3
Futamelőzetes - Visszatérés Valenciába
2012.06.20. 13:29
Barcelona után újra Spanyolországba érkezik a GP3 mezőnye. A pilóták a múlt héten, csütörtökön és pénteken a valenciai Ricardo Tormo versenypályán teszteltek, most pedig a város utcáin, a Valencia Street Circuiten versenyeznek majd a minél jobb helyezésekért.
 
Monaco után ismét egy városi pálya következik, de itt már nem lesznek olyan közel a falak, mint a hercegségben, ez a pálya inkább a kanadai aszfaltcsíkra hasonlít.
 
2011-ben brit uralom volt Valenciában, az időmérőt Lewis Williamson nyerte, 1:58:693-as idővel, az első futamon Adrien Quaife-Hobbs, a másodikon pedig James Calado győzedelmeskedett.
 
A pálya az újoncok számára még ismeretlen, de Aaro Vainio,Conor Daly, Mitch Evans, Matias Laine, Marlon Stockinger, Antonio Felix da Costa és Kiss Pál Tamás már rendelkezik némi tapasztalattal, hiszen ők már tavaly is versenyeztek itt.
 
A mostani másodévesek közül tavaly Mitch Evans szerepelt itt a legjobban, az első futamon 3., a második futamon pedig 4. lett.
 
Kiss Pál Tamás 2011-ben 1:59:838-as idővel 21. lett a kvalifikáción, az első futamon 16., a második futamon pedig a 13. helyen zárt, tehát versenykörülmények között  jól teljesített.
 
A hétvége programja pénteken 8 óra 30 perckor kezdődik a szabadedzéssel és a vasárnap a 9 óra 30 perckor kezdődő második futammal zárul.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: