ETCC

Fulín győzelemmel bajnok, Nagy Norbi ezüstérmes

Hiába volt csak három pont a különbség kettejük között a rajt előtt, a hazai pályán versenyző cseh gyorsan áthámozta magát a mezőnyön, s idei negyedik sikerével behúzta az ETCC bajnoki címét. A Zengő Motorsport pilótája tavalyi helyezésén egy pozíciót javítva másodikként zárta a szezont.
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el.

Az elsővel ellentétben teljesen száraz pályán indult el a Túraautó Európa-kupa mindent eldöntő, második mosti versenye, amelynek a bajnoki címre esélyes Nagy Norbert a hetedik pozícióból vághatott neki, közvetlenül az összetettet hárompontos előnnyel vezető Petr Fulín mögül. A két aspiráns már az első métereken és kanyarokban is keményen egymásnak feszült, a csatából pedig a cseh jött ki jobban, aki az első kör végére több helyezést is javítva már a hatodik pozícióban haladt. Fulín ráadásul a későbbiekben sem vett vissza: pillanatok alatt a harmadik helyen találta magát, míg Norbi beragadt az ellenfelek mögé a hetedik helyen.
 
Az élen eközben Igor Stefanovszkij és a címre még matematikai eséllyel rendelkező Christjohannes Schreiber vívott egymással – igaz, hamar virtuálissá vált ez a küzdelem, utóbbi ugyanis öt másodperces büntetést kapott a rajtnál való bemozdulásért. Ám ennek végül semmi jelentősége nem lett, a bolgár és a macedón ugyanis összeakadtak a verseny féltávjánál, Schreiber pedig a szalagkorlátban fejezte be a futamot. Az ütközésből Fulín került ki győztesen, ugyanis átvette a vezetést, miközben Nagy Norbi a negyedik helyig kapaszkodott előre, sőt miután Kralev meglátogatta a sóderágyat, már dobogós pozícióban autózott.
 
A futam második felében Nagy, Kralev és Stefanoszvkij csatázott nagyot a második-harmadik helyekért: végül az első versenyen diadalmaskodó audis került ki győztesen ebből a küzdelemből, megelőzve a Zengő Motorsport versenyzőjét. Mindez azonban már amúgy sem befolyásolta a bajnokság végkimenetelét: Petr Fulín idei negyedik sikerét aratva húzta be az ETCC összetett címét. Nagy Norbi harmadik helyével pedig egyet javított tavalyi helyezésén, így ezüstérmesként zárta a 2017-es szezont. Ami pedig a másik zengős pilótát illeti: György Anett az előző versenyen történt kilökés miatt kiesése után ezúttal a kilencedik helyen futott be.
 
A 2. futam végeredménye:
1. Petr Fulin Seat León TCR V3 SEQ
2. Plamen Kralev Audi RS3 LMS SEQ
3. Norbert Nagy Seat León TCR V3 SEQ
4. Petr Fulin Jr. Seat León TCR V3 DSG
5. Igor Stefanovski Seat León TCR V3 SEQ
6. Vaclav Nimc VW Golf GTI TCR
7. Fabio Mota Seat León TCR V3 SEQ
8. Andreas Pfister Seat León TCR V3 DSG
9. Anett Gyorgy Seat León TCR V2 DSG
10. Petr Čížek Seat León TCR V2 SEQ
11. Maciej Laszkiewicz Seat León TCR V2 DSG
12. Peter Rikli Honda Civic TCR
13. Christjohannes Schreiber Honda Civic TCR
14. Mladen Lalušic Seat León TCR V3 SEQ

Fotó: ETCC Media


Hozzászólások