Supersport

Folytatja közös útját Sebestyén Peti és a PTR Honda a Supersport-vb-n

Aláírták a szerződést, így teljes szezonnak vág neki 2019-ben Sebestyén Peti és a CIA Landlord Insurance Honda a Supersport-világbajnokságon.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A tavalyi öt versenyen már sikeresen szerepelt Peti ezzel a csapattal, megszerezte élete első világbajnoki pontjait a Supersport kategóriában, emellett pedig a katari futamon a top10-es eredmény is összejött neki! Nem volt kérdés, hogy Peti számára teljes szezont menni remek lehetőség lenne, ezért már október végével megkezdődtek a tárgyalások a jövőt illetően. Valószínűleg Sebestyén Peti az, aki a legjobban örül ennek a megegyezésnek:

„Boldog vagyok, hogy visszatérhetek egy teljes szezonra versenyezni a PTR Hondával, és folytathatjuk azt a munkát, amit tavaly már elkezdtünk az utolsó öt versenyen. Nagyon megtetszett az egész csapat felépítése, a profizmus és szervezettség. Úgy gondolom, teljes mértékben egyeznek a céljaink a jövőt illetően. Most, hogy esélyt kaptam, hogy egy teljes Supersport-világbajnoki szezont menjek velük, lehetőségünk lesz felépíteni egy stabil évet és egyre jobb eredményeket elérni együttes erővel. Tavaly Simon és a mérnökeim felhívták a figyelmem azokra a területekre, ahol tudok fejlődni és ezen sokat dolgoztam a téli szünet folyamán. Nem volt könnyű idáig eljutnom és nagyon szeretném megköszönni Stefano Favarónak a Sport & Events Academy csapatának, a támogatóimnak és a családomnak és barátoknak, hogy bíznak bennem és lehetővé tették, hogy egy ilyen csapattal versenyezhessek.”
Stefano Favaro is nagyon elégedett, hogy sikerült olyan csapattal leszerződni, ahol van fejlődési és előrelépési lehetőség Peti számára: „Nagyon boldog vagyok, hogy a hónapok óta tartó egyezkedések után sikerült megállapodnunk Simon Buckmasterrel és a csapatával. Ennek eredményeképpen tudjuk folytatni azt az együttműködést, amely már tavaly is nagyon pozitívan és meggyőzően kezdődött. Peti könnyen beilleszkedett ebbe a profi struktúrába, nagy előrelépés számára és biztos vagyok benne, hogy idén is, ahogyan eddig is, mindent el fog követni az egyre jobb eredmények eléréséhez. Külön öröm számomra, hogy a Spíler Motorsport HD felelőseként, a terjesztés kibővülésnek köszönhetően még több emberhez fognak eljutni Peti versenyei, úgy gondolom, remek érzés világbajnokságon szereplő magyar versenyzőért izgulni a képernyők előtt!”
A CIA Landlord Insurance Honda csapatfőnöke, Simon Buckmaster így nyilatkozott: „Örömünkre szolgál, hogy Péter ismételten a csapatunk tagja lesz 2019-ben. Tavaly a szezon közepén csatlakozott hozzánk és folyamatos előrehaladást mutatott. Keményen dolgoztunk a menedzsmentjével, hogy megerősítsük az együttműködésünket és most hivatalosan is bejelenthetjük, hogy egy teljes szezont fog velünk versenyezni. Úgy gondolom Péter és Jules Danilo remekül fognak együtt dolgozni és fejlődni. Szeretnénk a mezőny elejében versenyképesek lenni, ez az idei célunk. Rengeteget dolgoztunk a motoron és köszönöm szépen Stu, George és Andy óriási munkáját, amit azért tettek, hogy még jobbá tegyék a gépjeinket az új szezonra. Szerintem elég jól állunk. Természetesen sok a nagyon jó pilóta a mezőnyben, hiszen a Supersport az egyik legerősebb kategória. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. De megvan az elhivatottságunk, a motorunk, a csapat és a versenyzőink, hogy szép eredményeket teljesíthessünk. Alig várjuk Philip Islandet, hogy elkezdődjenek az igazi kihívások!”

Sebestyén Peti mellett egy magyar csapatért is izgulhatunk majd a 2019-es szezonban, hiszen a Team Toth is rajthoz áll a Supersport kategóriában, méghozzá egy jól ismert ex-MotoGP-s pilótával Hector Barbera személyében. Petitől és Imitől élőben lehet majd kérdezni kedden (január 22.) 19:00-tól a Spíler TV Facebook-oldalán a Még egy kör Facebook Live idei első adásában. Hamarosan beköszönt a február és megkezdődik a visszaszámlálás az év első Superbike-fordulójáig!

Forrás: Faster Promotion


Hozzászólások