MotoGP

Folger karácsonyra teljesen rendbe jöhet

Epekedve várják a Tech3 Yamahánál, hogy a Gilbert-szindrómából lábadozó Jonas Folger végre százszázalékosan rendbe jöjjön, és ismét motorra pattanjon. A csapatvezető, Herve Poncharal szerint a német motoros még sok olyan meglepetésre lehet képes, mint amilyen az idei második helyezés volt a Sachsenringen.
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el.

Jonas Folger karácsonyra teljesen rendbe jön, legalábbis a Tech3 Yamaha főnöke, Herve Poncaharal szerint. A csapatvezető semmi akadályát nem látja annak, hogy a német motoros részt vegyen a következő év előszezoni tesztjein. Folger ígéretes debütáló évadot teljesített a MotoGP-ben, az idény utolsó négy versenyén azonban nem tudott rajthoz állni betegség miatt, később kiderült, hogy a német újonc Gilbert-szindrómában szenved.
 
A Tech3 Yamahát a valenciai és a sepangi teszteken egyedül Johann Zarco képviselte, Herve Poncharalnak azonban nincs kétsége afelől, hogy Folger ott lesz január végén Sepangban, 2018 első hivatalos tesztjén. „Időre van szüksége, hogy kipihenhesse magát, de karácsonyra vagy újév tájékára százszázalékosan rendbe fog jönni. Nem lesz gond a teszttel. Pontosan tudjuk, mi történik Jonasszal. 2011-től kezdve sok-sok éven át senki sem értette, miért van olyan sok hullámvölgy a pályafutásában, bármelyik géposztályt is tekintjük.”
 
„Végre valahára nevén tudjuk nevezni a problémát és tudjuk, mit kell kezdeni vele, ebben pedig közös az örömünk vele”
– nyilatkozta Poncharal a Motorsport.com szakoldalnak. Hozzátette, hogy a csapattagok már türelmetlenül várják, hogy Folgert ismét a motorján lássák. „Akkor fogunk végleg megnyugodni az állapotával kapcsolatban, ha felül a motorra és látjuk, hogy milyen körökre képes.”
 
„Annak idején mások mellett Johannt is lenyűgözte a Sachsenringen mutatott teljesítménye. Zarco azt mondta, hogy hihetetlen, amit ez a srác csinál, vannak olyan helyek a pályán és olyan köridők, ahol fogalma sincs, hogy Jonas mit művel. Alig várjuk, hogy jövőre folytathassuk vele, amit idén elkezdtünk.”

 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások