Superbike

Fiatal olasz csatlakozik a Grillini Suzukihoz Doningtontól

A még csak 17 éves Gabriele Ruiu lesz az alakulat második versenyzője 2018-ban, ám életkora miatt csak a május végi brit fordulótól kezdődően állhat rajthoz a Superbike-ban.
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk!

Néhány hete azzal került be a hírekbe a Team Grillini, hogy a többéves kawasakis együttműködés után jövőre már két Suzukit indítanak a Superbike-világbajnokság mezőnyében, majd nemrég arra is fény derült, hogy Roberto Rolfo lesz az egyik versenyzőjük. Az istálló most azt is bejelentette, hogy Gabriele Ruiu lesz a másik motorosuk – ám nem a szezon elejétől kezdve, az olasz versenyző ugyanis még csak 17 éves, a Superbike-ban pedig 18 év az alsó korhatár, így csak a májusi, doningtoni hétvégétől kezdve csatlakozhat a csapathoz.
 
Ruiu eddig hazája Superstock 1000-es és Superbike-bajnokságában szerepelt, méghozzá Suzukival, és természetesen már alig várja, hogy kiléphessen a nemzetközi porondra: „Szeretnék köszönetet mondani Andrea Grillini csapatmenedzsernek, hogy bízik a tehetségemben. Nagyszerű lehetőségét és komoly felelősség is csatlakozni a Superbike-világbajnokság mezőnyéhez, ezért a lehető legjobban kell felkészülnöm a szezonra, hogy mindent kihozhassak magamból” – nyilatkozta az ifjú motoros, míg Andrea Grillini a következőket mondta el a bejelentés kapcsán:
 
„Nem olyan rég találkoztam Gabrielével. Rendkívül fiatal és amellett, hogy nagyszerű tehetség, még szeretne is jól teljesíteni. Remek tapasztalat lesz neki és a csapatnak is az első Superbike-világbajnoki versenye. Gabriele már versenyzett a Suzuki GSX-R1000-rel az olasz bajnokságban, és ez segíteni fog neki az önbizalomgyűjtésben. A szabályok alapján nem állhat rajthoz a szezon elejétől kezdve az életkora miatt, de keményen fog edzeni és követni fogja a csapat tevékenységét az első öt helyszínen is, mielőtt Doningtonban bemutatkozik” – fogalmazott a csapatvezető. A Grillini Suzuki vélhetően hamarosan azt is bejelenti, hogy az első öt forduló során ki ülhet fel a második motorra.

Fotó: WSBK Media


Hozzászólások