Moto3

Fenatit a Moto3-ban fogadhatja vissza a csapat, amely kirúgta

Sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy a Marinelli Snipers Team a legkisebbek között mégis számítana az eltiltott és általuk is kirúgott renitens olasz motorosra.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Romano Fenati a Moto2-esek misanói futamán húzta be menet közben Stefano Manzi fékkarját, amely után nemcsak azonnal kizárták a versenyről, hanem előbb kétfutamos eltiltást kapott, majd a 2018-as év végéig visszavonták a versenyzői licencét is. Emellett akkori csapata, a Marinelli Snipers Team azonnali hatállyal kirúgta, de a Forward Racing és az MV Agusta is felbontotta vele a 2019-re már aláírt szerződésüket.

Mindezek hatására a hasonló incidensekbe már korábban is belekeveredő olasz úgy nyilatkozott, hogy még akár a visszavonulását is megfontolja, ám úgy tűnik, hamarabb visszatérhet a gyorsaságimotoros-világbajnokság paddockjába, mint arra bárki számított volna. Egybehangzó sajtóértesülések szerint ugyanis a Marinelli Snipers mégis visszafogadná Fenatit – azzal az apró csavarral, hogy nem a Moto2-ben, hanem a Moto3-ban, ahol a 22 éves motoros 2012 és 2017 között versenyzett, s több győzelmet is elért.

Az egyetlen bökkenőt az jelentheti, hogy a Snipers már leigazolta Tony Arbolinót és Makar Yurchenkót a 2019-es szezonra, de ha igaznak bizonyulnak a híresztelések, akkor a kazahtól megválnak Fenati kedvéért – vélhetően erre is fény derülhet, ha a Valenciai Nagydíjon szokás szerint kiadják a kategóriák előzetes nevezési listáját. A Crash.net egyébként hozzáteszi: ők a sepangi paddockban olyan pletykákat is hallottak keringeni, hogy akár mégis aláírhat az MV Agustával és a Forward Racinggel a renitens olasz, s tény, hogy ők még nem jelentették be, kit szerződtetnének a helyére.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások