Supersport

Felfüggesztve: West ismét megbukott egy doppingteszten

Bő fél évtizeddel a korábbi doppingügye után ismét tiltott szert találtak az ausztrál motoros vizeletmintájában, így „további értesítésig” nem vehet részt egyetlen versenyen sem.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Nem először keverik doppingügybe Anthony West: 2012-ben is pozitív tesztet produkált egy vizsgálat során, amely miatt másfél szezonnyi eredménytől fosztották meg őt. Nos, most ismét tiltott stimulánst talált a WADA által akkreditált bolognai laboratórium a vizeletmintában, amelyet még a misanói Supersport-világbajnoki forduló során vettek az ausztráltól.

Emiatt pedig a FIM úgy döntött, hogy azonnali hatállyal előzetesen felfüggeszti West versenyzési engedélyét: „további értesítésig” nem vehet részt egyetlen motorversenyen sem, így már a Supersport-vb most hétvégi, portimaói állomásán sem. Westnek természetesen jogában áll újabb mintavételt és annak vizsgálatát kérvényezni.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások