Egyéb motorsport

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a világbajnok motoros

A 2015-ben a Moto3-as kategóriában csúcsra jutó Danny Kentet négy hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, amiért kés volt nála egy közterületen lezajlott dulakodás során.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A BBC számolt be róla, hogy négy hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott Danny Kent, miután beismerte, hogy kés volt nála a március 7-én a Tetburyben található West Street parkolóban lezajlott incidens során. A vádló szerint a sértett, egy 63 éves férfi épp a kutyáját sétáltatta, amikor dulakodás hangjait hallotta a közeli panelházak felől, aztán pedig két ember elrohant mellette.

„Az egyik férfi, a vádlott testvére összetűzésbe került a 63 éves férfival, dulakodás történt, s az idős férfi a földre vitte a fiatalt. A földhöz szögezte őt, majd amikor megérkezett a másikuk, azaz a vádló, és lelökte róla az idős férfit. A szemtanú ezután látta meg a kést a földön. Felvette, hazament, majd értesítette a rendőrséget” – fogalmazott a vádló.

Kent védője elmondta: a motoros azt hitte, testvére az áldozata egy verekedésnek, ezért lökte le róla az idős férfit, a konyhakés pedig valóban nála volt, de csak azért, mert a munkájához kapcsolóan használta dobozok felnyitásához. A 2015-ben a Moto3-ban világbajnoki címet szerző, jelenleg a Brit Superbike-ban szereplő versenyző, akinek négy hónapos börtönbüntetését 12 hónapra felfüggesztett, s akit 115 fontos kártérítés és 85 fontos perköltség kifizetésére is kötelezték, elnézést kért a bíróságtól.

FRISSÍTÉS: Kent BSB-s csapata, a Bike Devil MV Agusta UK az ítélethirdetés napvilágra kerülése után nem sokkal ki is rakta a brit versenyzőt.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások