Egyéb motorsport

Farkas Kevin is csatlakozik a Sport&Events Academy csapatához

Egy újabb, 12 éves tehetség szerepel majd a Supersport-vb-n induló Sebestyén Péter, a European Talent Cupban vitézkedő Görbe Soma és az olasz bajnokságban remeklő Rossi Moor mellett.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A 2018 elején alapított Sport&Events Academy egy Magyarországon egyedülálló koncepción alapuló motorsport-akadémia. 2018-ban három versenyző tartozott az utánpótlás csapathoz: Sebestyén Peti, aki a világbajnokságon egyedüli magyar résztvevő és TOP10-es eredménnyel zárta az évet; Görbe Soma, aki Európa legkeményebb utánpótlás bajnokságában debütált, a European Talent Cupban, Spanyolországban; és az amerikai-magyar Rossi Moor, aki idén robbant be az Olasz Bajnokságba és korosztályában dobogón végzett az Európa-bajnokságon.

2019 januárjától Kevin is csatlakozik a csapathoz Rossi Moor társaként. Mindketten az Ohvale 190 cc kategóriájában fognak versenyezni a Bester Capital Dubai Junior Team színeiben. Kevin 2013-ban hatévesen kezdte a motorozást a Nyílt Nemzetközi Utánpótlás Bajnokságban 50 köbcentis Yamaha PW 50-es motoron, szlovák, cseh és magyar ellenfelekkel.  Első évében összesített 6. helyen zárt, rá 2 évre azonban már fölényesen nyerte ezt a bajnokságot.
2016-ban egy kategória váltás következett, a 100 köbcentis Honda NSF motorjával 4. helyen zárta a Nemzetközi Utánpótlás szezont. 2018-ban az olaszországi Franciacortában rendezett Európa-bajnokságon a Honda NSF kategóriában az első futamot megnyerte, a második és a harmadik futamon 2. lett, de sajnos egy utólag kirótt  büntetés miatt összesítettben végül csak a negyedik helyen zárt. „Örülök, hogy Stefano Favaro lett a menedzserem és a Sport&Events Academyvel versenyezhetek. Jövőre az Ohvale 190 cc számomra új kategória lesz, szeretnék majd minél jobb eredményt elérni!” – kommentálta Farkas Kevin az Academyhez való csatlakozást.

Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója örömmel fogadta a legújabb ifjú tehetség érkezését: „Nagyon örülünk neki, hogy Kevin csatlakozik a csapatunkhoz. 2018 elején, az Academy alapításakor egy hosszú távú stratégiát kezdtünk el tervezni, melynek keretein belül a versenyzőink magas színtű sorozatokban, élvonalbeli csapatoknál tudnak bizonyítani. 2018-ban a fiúk nagyszerű eredményei mellett az Academy egyik stratégiai alappillérje is kiteljesedett, hiszen egy Moto3-as csapat utánpótláshoz csatlakoztunk, amely hosszú távon egyenes utat jelenthet a MotoGP kategóriáiba a versenyzőinknek. Számunkra a legnagyobb elismerés, hogy mások is felismerték azt a hozzáállást, amit az utánpótlás nevelésnek biztosítunk. Kevin személyében ismét egy olyan fiatal tehetség csatlakozik hozzánk, akiben látjuk a potenciált és Rossi csapattársaként remek párost alkotnak majd.”

Forrás: Faster Promotion


Hozzászólások