Formula-E

Evans a Jaguar első pole-ját szerezte, Vergne hátul

Nem a bajnokesélyesekről szólt a Zürich ePrix időmérője: a francia éllovas csupán 17. lett, míg fő üldözője, Sam Bird a harmadik helyre kvalifikált. A rajtelsőséget Mitch Evans húzta be André Lotterer előtt.
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus második hétvégéjén megrendezésre kerülő Osztrák Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: akár jegyshopunkon keresztül is megvásárolhatod a belépődet a MotoGP spielbergi futamára!

A hétvégén Zürichben vendégeskedik a Formula-E mezőnye, nekik köszönhetően 63 év után rendeznek ismét autóversenyt Svájcban. Kivételesen vasárnap került sor a programra: a szabadedzések után még Lucas di Grassi volt a leggyorsabb, a kora délutáni időmérő azonban már nem a brazil címvédőről szólt.
 
De nem is a bajnokságot vezető Jean-Eric Vergne-ről, aki rögtön az első csoport után csak ötödik volt, majd mikor már a teljes mezőny megfutotta a maga etapját, a francia egészen a 17. helyig csúszott vissza, így onnan kezdheti meg a kora esti futamot. A már említett Di Grassi hatodik lett, így ő sem fért be a legjobb ötöt felvonultató Superpole-ba, ahogy a berlini győztes Daniel Abt (kilencedik hely) és a sokáig szintén bajnokesélyesnek tűnő Felix Rosenqvist (tizedik hely) sem.
 
Ott volt viszont a pontversenyben 40 egységnyi hátránnyal második helyen álló Sam Bird, de nem tudta elhozni a rajtelsőségért járó három pontot. A pole-pozíciót ugyanis Mitch Evans szerezte meg a villamossíneket is tartalmazó pályán: ez saját és a Jaguar első rajtelsősége volt. André Lotterer lett a második, Bird a harmadik, megelőzve Jerome D’Ambrosiót és José María Lópezt. A Zürich ePrix ma este 18 órakor startolt, s az Eurosport 2 élőben közvetíti.
 
Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások