MotoGP

Espargaro nem érezte a karjait és a lábait brnói bukása után

Bátyja szerint a KTM spanyol motorosa nagyon megijedt múlt hétvégi csehországi balesetét követően – egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza a versenypályára.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Pol Espargaro a Cseh Nagydíj bemelegítő edzésének legvégén bukott nagyot, a kórházba szállítás után törött kulcscsontot diagnosztizáltak nála, s bár műtétre nem volt szüksége, a brnói után a most hétvégi spielbergi versenyt is kénytelen kihagyni – emiatt a KTM egyetlen motort indít a hazai futamán. Testvére, Aleix az Osztrák Nagydíj helyszínén nyilatkozva elmondta: közvetlenül a baleset után még ijesztőbbnek tűnt a spanyol helyzete.

„Igazából rosszabb volt, mint amilyennek kinézett, mert alaposan begyulladt a gerincvelője. Kedd délután még semmit sem tudott megfogni a kezével” – magyarázta Aleix Espargaro, akit a Motorsport.com idéz. „Azt mondta, nagyon aggódott, mielőtt megérkezett a kórházba Dr. Angel Chartéhoz, mivel nem érezte a karjait és a lábait, semmit. Aztán amikor beért a kórházba, ott érintés hatására elkezdett fájdalmait érezni, amitől nagyon megnyugodott.”

„Elég ijesztő volt. Tegnap beszéltünk az idegsebészekkel, és azt mondták, óriási szerencséje volt. Az első két nap során nagyon aggódott, komoly fájdalmai voltak. Még sosem láttam, hogy ennyire pihenni akart volna: eszébe sem jutott a versenyzés, annyira aggódott. Tegnap este tudott először megfogni dolgokat az ujjaival. Az első, amihez hozzáért, Max volt
(Aleix kisbabája – a szerk.), magammal vittem őt, és ettől jobban érezte magát.”

Az apriliás testvér arra nem tudott választ adni, mikor térhet vissza KTM-es öccse: „Még néhány napig kórházban kell lennie, a következő hetet is ott fogja tölteni. Utána még egy hetet valószínűleg ágyban kell töltenie. Az orvosok azt mondták, nem tudják, milyen ütemben fog javulni a gerincvelője. Lehet, hogy két-három napon belül tökéletes lesz, de nagyon sokáig is elhúzódhat a felépülés. Szóval várnunk kell, mert veszélyes mozognia, versenyeznie vagy bármit csinálnia, amíg el nem múlik a gyulladás.”

Fotó: Marcin Kin (KTM Media Library)


Hozzászólások