MotoGP Motegi
F1 Austin
Superbike Losail
MotoGP

Espargaro: „Minden versenyen a dobogó közelében akarok harcolni”

Felemásan értékeli a 2017-es idényt a Gresini Aprilia spanyolja, akinek azonban feltett szándéka, hogy idén a legjobb hatba kerüljön a világbajnokság összetett pontversenyében.
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el.

A 2017-es évad egyik kellemes meglepetése volt Aleix Espargaro teljesítménye: a spanyol többször is megvillant az Apriliával az edzéseken és olykor a futamokon is. Ami miatt mégsem lehet elégedett a versenyző, hogy túl sok műszaki probléma hátráltatta őket az idény során, ezért mindössze a 15. helyen zárt az összetettben. Espargaro ennek ellenére is komoly célokat fogalmazott az idei évre:

„Nagyon rossz szezonunk volt, mert a bajnokságban nem szereztünk elég pontot” – idézi szavait a Motorsport.com szakoldal. „Talán kevésbé szenvedélyesnek kellene lennem, de mindenki ismer: az élen szeretek lenni. Lehet, hogy kicsit át kell fogalmaznunk a céljainkat. A dobogó közelében szeretnék harcolni minden egyes versenyen, de lehet, hogy még nem áll készen teljesen a csomag.”

Amikor arról kérdezték, hogy milyen téren kellene fejlődniük, így felelt a motoros: „A legnehezebb a futamok első fele volt, teli tankkal nem tudtam úgy húzni a gázt, ahogy szerettem volna. De el akarom felejteni a 2017-es idényt, nagyon nehéz volt számomra: rengeteg bukás, rengeteg motorhiba és egy sérülés, amiben már évek óta nem volt részem. Viszont már alig várom, hogy elkezdődjön az új évad.”

Espargaro a fentiek ellenére is talált bőven pozitívumot a 2017-es szezonban: „Nem voltam boldog, viszont nagyon élveztem a motorozást az RS-GP-vel és elégedett vagyok azzal a szinttel, ahova eljutottunk. A legfontosabb, hogy élvezd az életet és amit csinálsz, és tavaly nagyon jó volt az Apriliával motorozni. Bizakodó vagyok, hogy érdekes szezon várhat ránk 2018-ban. Szeretnék az első hat hely valamelyikéért harcolni a bajnokságban” – jelentette ki a spanyol.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások