MotoGP

Espargaro: „Még a tavalyi szezonhoz képest is visszaléptünk”

A spanyol versenyző rettenetesen csalódottan beszélt az Aprilia gumiválasztásáról, valamint a motorral adódó gondjairól is részletesebben nyilatkozott.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Nem alakult jól a nyári szünet utáni első futam Aleix Espargaro számára. A spanyol versenyző és csapattársa, Scott Redding is rendkívül szenvedett a kvalifikáción. Bár a futam végül jobban sikerült Espargaro számára, ő mégis csalódottan nyilatkozott és a csapatát is kritizálta. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi: „A kemény hátsó gumival egyáltalán nem volt tapadásunk. Reggel már a bemelegítő edzésen is rosszul éreztem magam a motoron és elgondolkodtam azon, hogy a puha hátsó abronccsal kellene-e mennem” – mondta Espargaro.

„De végül a csapat úgy döntött, hogy a biztonságosabb utat választjuk a kemény gumival és így biztosan végig tudunk érni a futamon. Számomra egyáltalán nem számít, hogy a 15. vagy a 14. helyet szerzem meg. Nem akarok senkit sem megbántani, de nem tudok örülni ezeknek a pozícióknak. Nem tudom, hogy mi értelme van az első helyezettől 25 másodperces lemaradással épphogy pontszerző helyen beérni. Azt hiszem, hogy inkább kockáztatnék. Bautista is ezt csinálta és mégis nagyon jó versenye volt (az olasz a 9. helyet szerezte meg és 8 másodpercen belül zárt a győztes Andrea Doviziosóhoz képest - a szerk.).”

A spanyol versenyző ezenkívül a motor problémáit is felsorolta: „Nagyon nehéz hétvégénk volt, mert a motor nem működik jól. Nem értem, hogy mi történik, mert még a tavalyi szezonhoz képest is visszaléptünk. Őszintén szólva nagyon ideges vagyok. Nem tudok gyorsabban menni, mert amikor felengedem az első féket akkor a motor egyszerűen képtelen jól fordulni. Nincs igazi magyarázat arra, hogy ez miért történik. Egyszerűen nem vagyunk gyorsak és amikor mindent beleadok annak mindig bukás a vége. Mint ahogy mondtam, az első fékekkel és a kanyarodásokkal szenvedünk, valamint a hátsó gumival egyszerűen nincs tapadás. Olyan, mintha hárommal keményebb keverékekkel mennénk, mint tavaly. Kockáztatnom pedig a bukások miatt nem szabad. A teszteken ugyan ki tudunk próbálni kisebb változtatásokat, de konkrét megoldásunk egyelőre nincs.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások