MotoGP

Espargaro célja megszerezni az Aprilia első MotoGP-győzelmét

Rendkívül jól érzi magát új csapatánál a spanyol motoros, aki szerint sokkal közelebb áll hozzá az olaszok mentalitása. Bár arra számít, hogy néhány helyszínen jobban szenvedni fognak, összességében elérhetőnek érez egy top10-es helyezést a bajnokságban.
Szeretnéd a helyszínen átélni a WTCC hungaroringi versenyének legendásan kiváló hangulatát, s élőben szurkolni Michelisz Norbertnek és a Zengő Motorsport pilótáinak? Akkor van egy ajánlatunk számodra, hiszen akár jegyshopunkon keresztül is megrendelheted a jegyedet a magyarországi futamra!

Aleix Espargaro a szezon eddigi egyik meglepetésembere: a tavaly még a pontszerzésért és a top10-es helyezésekért is vért izzadó Gresini Aprilia színeiben rendre az első tízben szerepel, katari hatodik helyével pedig beállította a márka legjobb MotoGP-s eredményét – miközben csapattársa, Sam Lowes olykor a KTM-ekkel is alig tudja tartani a lépést. A Suzukitól átigazolt spanyol elmondása szerint sokkal jobban érzi magát jelenlegi alakulatánál, ami nem kis részben az olaszok és a japánok eltérő hozzáállásának is köszönhető:

„Teljesen más, és szerintem közelebb állok az olaszok mentalitásához” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban a Motorsport.com szakoldal hasábjain. „A japánok nyilván nagyon pontosak és szigorúak, komolyak, néhány esetben kicsit lassabbak, de mindig tökéletesen dolgoznak. Az olaszok és mi, spanyolok viszont kicsit gyorsabban dolgozunk, szenvedélyesebbek vagyunk, de néha lazítanunk kell egy kicsit és nyugodtabbá válnunk. Én egy elképesztően szenvedélyes srác vagyok, szóval élvezem a munkát az olasz emberekkel.”
Espargaro ennek ellenére is tisztában van vele, hogy még rengeteg munka vár rájuk, ha rendszeresen olyan erősen akarnak teljesíteni, mint a szezon első két állomásán: „Néhány pályán jobban fogunk szenvedni. Nem lesz egyszerű mindig az első hatban végezni” – ismerte be a MotoGP.com weboldalnak adott interjújában. „De ha őszinte akarok lenni, nagyszerűen érzem magam. Nagyon szeretem ezt a motort: a versenyek második felében rendkívül stabil, miközben más gépek rengeteg tapadást veszítenek. Szóval szerintem harcba szállhatunk egy top10-es eredményért a bajnokságban, ami remek eredmény lenne az első évünkben.”

A spanyol motoros hosszútávon azonban ennél jóval nagyobb célokat tűzött ki maga elé: „Tudom, hogy vb-címet nyerni ha nem is teljesen lehetetlen, de majdnem az, 99 százalékban… Szóval már az fantasztikus lenne, ha a győzelemért tudnánk harcolni. Van már dobogós helyezésem, és harcoltam is már top3-as eredményekért más futamokon is. De futamot nyerni egy megvalósult álom lenne. Láttuk tavaly, hogy nem lehetetlen, hiszen kilenc győztesünk volt. Keményen fogok dolgozni, hiszen még varázslatosabb lenne az Apriliával nyerni, amely még sosem tudott diadalmaskodni a MotoGP-ben.”

Fotók: Aprilia Racing


Hozzászólások