MotoGP

Espargaro: „Az új Aprilia könnyebb és jobban reagál”

A tavalyi év egyik meglepetésembere, Aleix Espargaro a néhány nappal ezelőtti csapatbemutatót követően részletesebben is beszélt az Aprilia erősségeiről, valamint a 2018-as szezon fontosságáról.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Az Aprilia az utolsó helyet érte el a gyártók rangsorában a legutóbbi katari tesztek, ám a csapat húzóemberének, Aleix Espargarónak ez nem szegte kedvét. Bár a vártnál rosszabb eredményeket ért el az előszezonban, a spanyol versenyző kifejezetten bizakodó hangnemben nyilatkozott az Aprilia hivatalos idény előtti csapatbemutatóján: „Visszatekintve a tavalyi szezonra, magas szintű teljesítményről tettünk tanúbizonyosságot. Fontos eredményeket értünk el az RS-GP-vel, de párszor hibáztunk is, és ez a végén a pontok szempontjából megbüntetett minket” – mondta Espargaro, akinek a szavait a Crash.net szakoldal idézi.

„2018-ban szerintem folyamatosan közel lehetünk az élmenőkhöz. Az új motor egyértelműen jobb a tavalyinál. Könnyebb lett és jobban reagál. Az apriliás srácok megtalálták azt az irányt, amelyet reméltem. Az első alkalomtól kezdve, amikor felültem a motorra a 2016-os valenciai teszten, nagyon stabilnak találtam a motort féktávokon. Ez egy olyan tulajdonság, amelyik folyamatosan javult és a 2018-as modellel is erősödött. A kanyarbejáratok és a kanyarközepek egyre jobbak. Még mindig vannak területek, ahol javulnunk kell, ez különösen igaz az alacsony sebességnél való kigyorsításokra. Most éppen erre fókuszálunk.”

A spanyol elmondása szerint a gyorskörökkel vannak még gondok, ám a versenytempójukra nem lehet panasz, így már az év elején erős pontszerző helyeket remél: „Dohában szenvedtünk, mert nem tudtuk az új gumikban rejlő potenciált kihasználni a gyorskörökön. A versenytempónk viszont biztató. Hiszek a képességeinkben, és biztos vagyok benne, hogy már a szezon elején a legjobb nyolc hely valamelyikéért harcolhatunk. Ez a szezon nagyon fontos lesz nekünk. Olyan lesz, mint egy vizsga. Tudjuk, hogy versenyképesek vagyunk és azt is tudjuk, hogy mely területeken kell fejlődnünk. Ha következetesek leszünk, és versenyről versenyre fókuszálunk, akkor hazahozhatunk pár szép eredményt. A célom az, hogy a top5-6-ban maradjak a bajnokságban. Tudva azt, hogy milyen hihetetlen szinten versenyeznek a riválisaink, nagyon nehéz lesz, de képesek vagyunk rá.”

Írta: Krizsa Gergő; Fotó: Aprilia Racing


Hozzászólások