MotoGP

Espargaro: „A lehető legjobb formában akarok lenni Sepangban”

Egyelőre még csak utcai motorral tud edzeni Aleix Espargaro, de a spanyol abban bízik, hogy még az idén rá tud erősíteni a felkészülésére. Leendő márkatársa, Scott Redding remekül érzi magát új csapatában, saját bevallása szerint a Moto2 óta nem tapasztalt olyan bánásmódot, mint most az Apriliánál.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Az Aprilia spanyol motorosa, Aleix Espargaro még Ausztráliában sérült meg a bal kezén, de ennek következtében nemcsak a sepangi versenyhétvégét, hanem egy viszontagságos valenciai idényzárót követően a háromnapos jerezi tesztet is ki kellett hagynia. Mivel az Aprilia nem fogja bevetni a 2018-as motort egészen a januári sepangi tesztig, a spanyol versenyző úgy érezte, az a legjobb, ha pihenéssel tölti az idejét, és maximálisan felkészül a következő évadra.
 
Az idősebbik Espargaro azt reméli, hogy még az idei év során bele tud erősíteni a tréningezéssel, amit jelenleg még csak utcai motorral tud megtenni Andorrában. „A kezem jól gyógyul. Valencia önmagában is nagyon megerőltető volt, amire jött még a kétnapos teszt is. Remélhetőleg még az idén fel tudjuk mérni alaposabban, hogy valójában milyen állapotban van a kezem, mert egyelőre csak utcai motorral edzek. A lehető legjobb formában akarok lenni a visszatéréskor. Alig várom már a sepangi tesztet” – idézi a spanyolt a Crash.net szakoldal.
Espargaro helyettesítésére Eugene Laverty ugrott be Jerezben, az Apriliánál jövőre bemutatkozó Scott Redding pedig megértően nyilatkozott ezzel kapcsolatban. „Nyilvánvalóan a csapat kettőnkre fókuszál, Aleix-re és rám. Hihetetlen munkát végeztek annak érdekében, hogy segítsenek. Ez olyasmi, amit hosszú-hosszú ideje, a Moto2 óta nem tapasztaltam már. Úgy érzem, hogy a részese vagyok a fejlesztési folyamatoknak, én adom az információt, amit aztán a csapat felhasznál. Ez csak még jobban motivál.”
 
„Igazából nem sokat számított, hogy Aleix itt van-e vagy sem. Számomra lett volna érdekes, hogy hol is állok hozzá képest. A saját szempontomból ez is fontos, nemcsak az, hogy az élmezőnytől mennyire vagyunk. Különböző a stílusunk, a csapatnak pedig mindkettőkhöz alkalmazkodnia kell, szóval majd meglátjuk, mire megyünk. Eugene segítsége csak jót tett nekünk, hiszen így legalább ketten körözhettünk a pályán.”

 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások