F1

Eltűnik a Sauber név az F1-ből: itt az Alfa Romeo Racing

Már tavaly is névadó szponzorként tetszelgett a patinás olasz márka a hinwili alakulat oldalán, 2019-től azonban immár teljes egészében a nevükre veszik a Kimi Raikkönennel és Antonio Giovinazzival felálló csapatot.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A Sauber 1993 óta tagja a Formula-1-es mezőnynek, s bár ez idő alatt többször is nevet váltott – 2006 és 2009 között például a BMW gyári csapatként BMW Sauber néven szerepelt –, az alapító Peter Sauber neve mindmáig szerepelt a hivatalos megnevezésben. Nos, ez idén viszont megváltozik: azok után, hogy az Alfa Romeo tavaly már névadó szponzorként feltűnt az istálló oldalán, még szorosabbra fűzve ezzel is a kapcsolatot a FIAT-tal, most a patinás olasz márka teljesen a nevére veszi a hinwili alakulatot.

A mai bejelentés értelmében ugyanis a 2019-es szezontól immár Alfa Romeo Racing névre hallgat majd a csapat, ezzel megidézve azt az istállót, amely az F1 történetének első két vb-címét is megszerezte 1950-ben és 1951-ben. Persze ezúttal nem szó szoros értelemben vett gyári csapatról lesz szó, hiszen a Sauber tulajdonosi köre és menedzsmentje továbbra is független marad az Alfától – azaz tulajdonképpen a nevet leszámítva minden marad változatlan a Kimi Raikkönennel és Antonio Giovinazzival felálló gárdánál, amelytől sokan azt várják, hogy a középmezőny legmeghatározóbb szereplője lesz idén.

„Örömömre szolgál, hogy bejelenthetem, hogy Alfa Romeo Racing néven veszünk részt a 2019-es Formula-1-es világbajnoki szezonban” – mondta el Frederic Vasseur csapatfőnök. „Az Alfa Romeóval mint névadó szponzorral való együttműködésünk révén már 2018-ban is fantasztikus fejlődést mutatott a csapat technikai, kereskedelmi és sport szempontból egyaránt. Ez plusz motivációt adott minden csapattagnak, akár a pálya szélén, akár a svájci központban dolgozott, hiszen a kemény munka visszaköszönt az eredményekben. A célunk, hogy minden téren tovább fejlődjünk, és hagyjuk, hogy a versenyzés, a technológia és a tervezés iránti szenvedélyünk vigyen minket előre.”

Nem a Sauberből lett Alfa Romeo Racing lesz az egyetlen csapat, amely nevet vált idén a Formula-1-ben. A Force India már a tavaly nyár végi tulajdonosváltás után Racing Point Force India névre hallgatott, az előzetes nevezési listán pedig már csak szimplán Racing Pointként szerepelnek. Könnyen lehet azonban, hogy ez még nem a végleges változat: az istálló nevére alighanem a február 13-i, torontói autóbemutatón derül majd fény.

Fotó: Alfa Romeo Sauber


Hozzászólások