Formula-E

Elromló rajtlámpa, végén hibázó újonc és születésnapos győztes

Vasárnap is fordulatos futamot láthatott a nagyérdemű a Formula-E nyitányán: a mezőny egy elektromos hiba miatt a biztonsági autó mögött rajtolt el, a sokáig vezető Edoardo Mortara három körrel a vége előtt pördült meg, a győzelmet pedig karrierje során először a 25. életévét ma betöltő Daniel Abt zsebelte be.
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el.

Elképesztő jelenetsorral (nem) indult el a Formula-E második hongkongi futama: a rajtlámpa meghibásodása miatt nem tudott elrajtolni a mezőny, így az autók között előreszlalomozó safety car mögül vágtak neki a versenyzők a 45 körös távnak. Egy kör után aztán elengedték őket, a pole-ból induló Felix Rosenqvist azonban rögtön az első kanyarban megforgott, ráadásul a visszaállásával is kisebb bonyodalmakat okozott, így az újonc Edoardo Mortara ragadta magához a vezetést Daniel Abt és Mitch Evans előtt.

Mortara tizedről tizedre lépett el Abttól, miközben a Jaguar pilótáját jóval nagyobb ütemben rázták le magukról. Olyannyira, hogy a kötelező autócseréket követően Mortara és Abt mögé már a pályán is szépeket előző Rosenqvist zárkózott vissza a harmadik pozícióba. Mindeközben a címvédő Lucas di Grassi alatt megállt az autó a pályán: csak egy újraindítást követően tudott beérni a bokszba, ám így is a mezőny hátsó részébe tudott csak visszatérni.

A futam utolsó harmadában ugyan közelített az éllovas hármas, ám úgy tűnt, már nem lesz változás közöttük. Három körrel a vége előtt azonban Mortara hibázott: megpördült a Venturi pilótája, így Abt állt az élre és húzta be karrierje első győzelmét – sőt, ezzel az összetettben is átvette az első pozíciót a 25. születésnapját éppen ma ünneplő német! Rosenqvist így a verseny eleji hibája ellenére második lett, míg Mortara a harmadik helyen futott be. Őket Evans követte a negyedik helyen, majd jött Jean-Eric Vergne és a szombati futamot megnyerő Sam Bird. Folytatás január közepén Marrakeshben.

A vasárnapi futam végeredménye:

Fotó: Audi Abt


Hozzászólások