WTCR

Elkelt az első Peugeot is a WTCR rajtrácsán

Immár biztos, hogy legalább hét márka képviseltetni fogja magát az új Túraautó-világkupa első szezonjában, miután a DG Sport Competition bejelentette, hogy Aurélien Comte fogja vezetni az egyik új 308 TCR-t.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Sajtóhírek alapján eddig is sejthető volt, hogy a Peugeot is csatlakozik az Audi, Volkswagen, Hyundai, Honda, SEAT, Alfa Romeo hatoshoz a WTCR mezőnyében, a hivatalos megerősítésre azonban mostanáig várnunk kellett. A DG Sport Competition ugyanis kedd délután bejelentette, hogy Aurélien Comte fogja vezetni az istálló egyik vadonatúj Peugeot 308 TCR-jét. Comte tavaly negyedik lett a TCR Benelux sorozatban, emellett pedig megnyerte az akkor még csak egyetlen versenyhétvégéből álló TCR Europe Trophy-t is.

„Miután érintett voltam a két autó fejlesztésében, meg tudom erősíteni, hogy a 2018-as gépem össze sem hasonlítható az elődjével” – nyilatkozta a 29 éves francia versenyző. „Motor, karosszéria, aerodinamika: minden téren hatalmas a fejlődés. Mondanom sem kell, hogy a Balance of Performance segíteni fog kiegyenlíteni az esélyeket a különböző modellek között. Érdemes megvárni a hónap végi barcelonai kollektív tesztet, hogy pontosabban lássuk az erősségeinket. De biztos vagyok benne, hogy a Peugeot 308 TCR megizzasztja majd a riválisokat!”

A bejelentés egyébként még egy érdekességet tartalmazott, ugyanis az is kiderült, hogy a túraautózásban komoly elismertségnek örvendő szakember lesz a DG Sport csapatmenedzsere. Eric Néve-ről van szó, aki az évtized elején három világbajnoki címig vezette a Chevrolet együttesét, legutóbb pedig a WTCC vezetőségében tevékenykedett szaktanácsadóként. „Nagyon egyszerű a magyarázat: hiányzott a versenypálya!” – magyarázta Néve a mostani kinevezését. Arról egyelőre nincs hivatalos információ, ki lesz Comte csapattársa a belga alakulatnál.

Fotó: TCR Media


Hozzászólások