Dakar motor

Elhunyt a Dakaron balesetet szenvedett holland motoros

Egy héttel súlyos balesete után elhunyt a 2020-as Dakar rali utolsó előtti szakaszán bukó Edwin Straver. A holland versenyző 48 éves volt.
Edwin Straver a múlt héten véget ért szaúd-arábiai Dakar rali utolsó előtti etapján szenvedett súlyos balesetet, amely után családja tájékoztatása szerint „tíz percre leállt a szívverése” is. A holland motoros az „Original by Motul”, azaz a szervizháttér nélkül indulók kategóriájában szerepelt, de így is gyorsan megérkezett a bukás helyszínére a mentőcsapat, amely aztán egy rijádi kórházba szállította őt.

Néhány napja Hollandiába szállították Stravert, de a most kiadott sajtóközlemény szerint az állapota továbbra is kritikus volt, és „világossá vált, hogy eszméletlen marad”. Az agyi sérülései végül annyira súlyosnak bizonyultak a 48 éves versenyző esetén, hogy a családdal való egyeztetés után lekapcsolták őt a lélegeztetőgépekről, Straver pedig pénteken elhunyt.

A holland motoros harmadik Dakarján vett részt, tavaly meg is nyerte az említett szervizháttér nélküli kategóriát, idén pedig a második helyen állt ebben az értékelésben a 11. szakaszt megelőzően a szatmárnémeti Gyenes Emanuel mögött. Straver nem az egyetlen halálos áldozata volt a legendás verseny 2020-as kiírásának: korábban Paulo Goncalves vesztette életét a hetedik szakaszon elszenvedett balesete következtében.

Fotó: Dakar Media


Hozzászólások