MotoGP

Eldőlt: Silverstone-ban marad a Brit Nagydíj – teljes a naptár!

A valenciai idényzáró szombat estéjén a MotoGP szervezői hivatalosan is megerősítették, hogy újabb három évre aláírtak a silverstone-i pályával, ezzel pedig véglegessé vált a 2018-as kalendárium.
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el.

Silverstone 2010 óta ad otthont a gyorsaságimotoros-világbajnokság Brit Nagydíjának, az utóbbi néhány évben azonban nem saját jogán rendezte a versenyeket, hanem beugróként. A Dornának ugyanis azzal a Circuit of Walesszel volt aláírt szerződése, amely még csak terv szintjén létezett a kontraktus megkötésekor, Silverstone pedig beugrott a helyére. Néhány hónapja aztán kiderült, hogy a walesi projekt bedőlt, így viszont a megállapodás is értelmét vesztette, és felmerült, hogy esetleg a Donington Park visszacsábítaná a MotoGP-t.
 
Nos, a szezonzáró Valenciai Nagydíj szombat estéjén véget értek a találgatások, a silverstone-i pálya és a széria vezetői ugyanis bejelentették, hogy újabb három évre aláírtak a legendás brit helyszínnel, így 2020-ig biztosan ott rendezik a szigetország futamát. Stuart Pringle, a pálya igazgatója elmondta, hogy a kétkerekű versenyek ugyanúgy a silverstone-i létesítmény hagyományai közé tartoznak, mint az autós viadalok, míg Carmelo Ezpeleta, a Dorna elnöke szintén méltatta az ikonikus helyszínt, s reméli, hogy a rajongók hozzájuk hasonlóan elégedettek a döntéssel.
 
A mostani bejelentéssel egyébként egyúttal a MotoGP 2018-as versenynaptára is véglegessé vált, hiszen a korábban kiadott előzetes változatban csupán a Brit Nagydíj helyszíne szerepelt kérdőjelesen. Persze a hivatalos változatra még várnunk kell, komoly módosítás azonban már aligha lesz a jövő évi, 19 fordulóból álló kalendáriumban (új pályaként a Thaiföldi Nagydíjnak otthont adó burirami Chang International Circuit csatlakozik) – íme tehát, a gyorsaságimotoros-világbajnokság következő idényének teljes programja:

A MotoGP 2018-as versenynaptára:
Március 18. Katari Nagydíj Losail
Április 8. Argentin Nagydíj Termas de Rio Hondo
Április 22. Amerikai Nagydíj Austin
Május 6. Spanyol Nagydíj Jerez
Május 20. Francia Nagydíj Le Mans
Június 3. Olasz Nagydíj Mugello
Június 17. Katalán Nagydíj Barcelona-Catalunya
Július 1. Holland TT Assen
Július 15. Német Nagydíj Sachsenring
Augusztus 5. Cseh Nagydíj Brno
Augusztus 12. Osztrák Nagydíj Spielberg
Augusztus 26. Brit Nagydíj Silverstone
Szeptember 9. San Marinó-i Nagydíj Misano
Szeptember 23. Aragóniai Nagydíj Motorland Aragón
Október 7. Thaiföldi Nagydíj Buriram
Október 21. Japán Nagydíj Motegi
Október 28. Ausztrál Nagydíj Phillip Island
November 4. Malajziai Nagydíj Sepang
November 18. Valenciai Nagydíj Valencia

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások