MotoGP

Éhesek a sikerre a Petronas Yamaha fiataljai

Extra motivációval készül élete első hazai MotoGP versenyére Fabio Quartararo, aki a jerezi futamon minden idők legfiatalabb pole pozíciósa lett, és Le Mans-ban is bizonyítani akar, míg csapattársa, Franco Morbidelli szerint tökéletes formában érkeztek Franciaországba.
Lassan-lassan megéljük azt is, hogy egy futamon nem a gyári, hanem a szatellit Yamaha csapat számíthat inkább jobb eredményre. A Petronas Yamaha két fiatalja, a hazai versenyére készülő Fabio Quartararo és Franco Morbidelli elképesztő formát mutatott Jerezben, ahol megszerezték az első két rajtkockát, és a francia vélhetően csak azért nem végzett a dobogón, mert technikai gondok miatt fel kellett adnia a futamot. Ma már ott tartunk, hogy a gyári csapat motorosa, Maverick Vinales is az ő beállításaikkal megy, és többek között ennek is köszönhette, hogy a hazai versenyén végül dobogóra állhatott. Mindenesetre Quartararo a MotoGP újoncaként már azt elérte, hogy sokan benne látják a hétszeres világbajnok, Marc Marquez utódát.

„Persze ez egy másik hétvége és másik pálya lesz, de a jerezi időmérőn és a futamon mutatott teljesítményünk elég lehet arra, hogy a hazai versenyemen is képes leszek a lehető legjobb teljesítményre. Ráadásul a jerezi teszten is mi voltunk Francóval a leggyorsabbak, így mindent megteszünk annak érdekében, hogy egy újabb eredményes hétvégét zárhassunk. Nekem extra motiváció, hogy hazai pályán versenyezhetek, ugyanakkor nem titok, ez nagyobb nyomást is tesz rám. A Yamahához jól illik a Le Mans-i pálya, így nagyon optimistán várom a hétvégét” – jelentette ki a 20 éves francia motoros, akivel kapcsán már fel sem merül a tavaly év végén sokat hangoztatott tétel, miszerint ott van-e a helye a MotoGP-ben.

Csapattársa, a 2017-ben Moto2-es világbajnoki címet szerző Morbidelli immár biztos tagja a TOP 10-nek a futamokon, és úgy véli az elmúlt időszak tapasztalatai itt is jó eredményhez segíthetik.

„Nagyon jó formában vagyunk, ráadásul a jerezi teszten olyan megoldásokra jöttünk rá, amelyek az ottanitól jelentősen eltérő pályán a segítségünkre lehetnek a minél jobb eredmény elérésében. Kifejezetten jó érzés, hogy négy futam után ott tartunk, hogy a legjobb szatellit csapat címéért harcban vagyunk, de még ennél is éhesebbek vagyunk, nagyobb sikerekre vágyunk. Tudom, hogy elérjük majd a célunkat, ám addig rengeteg munka vár még ránk, elsőnek éppen a mostani hétvégén” – nyilatkozta Morbidelli, aki a 25 pontjával tizedik a vb-pontversenyben.

Fotó: Petronas Yamaha


Hozzászólások