WTCR

Egy héttel később kezdődik a szezon Marrakechben

Az eredetileg április 6-ra kiírt szezonnyitó marrakechi viadal a helyi szervezők miatt egy héttel későbbi időpontra került, így április 13-án veszi kezdetét a túraautó-világbajnokság 2014-es idénye.
A decemberben elfogadott versenynaptár szerint a WTCC 2014-es szezonja Marokkóban veszi majd kezdetét. A viadalok időpontját április 6-ra tűzték ki, ám a helyi illetékesek egy kéréssel fordultak a bajnokság vezetőihez, miszerint egy héttel későbbre szeretnék tenni a futamot, s mivel ezt a kérésüket elfogadták, az idénynyitó így átkerült április 13-ra.
 
Mivel a kalendárium további része változatlan maradt, ez azt jelenti, hogy a marrakechi versenyek után egy héttel máris a franciaországi Paul Ricard aszfaltcsíkra látogat a mezőny, amely először fog otthont adni egy túraautó-világbajnoki fordulónak. A két esemény közötti rövid szünet miatt a pilótáknak még jobban kell majd figyelniük a szűk utcai pályán rendezett évadnyitó során, hogy lehetőleg ne okozzanak akkora kárt az új autókban, amelyet nem lehet megjavítani néhány nap alatt (márpedig Marokkóban gyakori a törés-zúzás), olyan szempontból viszont mindenképp jól jön a csapatoknak a csúsztatás, hogy így több idejük marad tesztelni az új szabályok szerint épített kocsikat a szezonkezdet előtt.
 
A WTCC 2014-es versenynaptára a módosítás után:
Április 13. Marrakech (Marokkó)
Április 20. Le Castellet (Franciaország)
Május 4. Hungaroring (Magyarország)
Május 11. Slovakiaring (Szlovákia)
Május 25. Salzburgring (Ausztria)
Június 8. Moscow Raceway (Oroszország)
Június 22. Spa-Francorchamps (Belgium)
Augusztus 3. Termad de Río Hondo (Argentína)
Szeptember 14. Sonoma (Egyesült Államok)
Október 12. Sanghaj (Kína)
Október 26. Suzuka (Japán)
November 16. MakaóHozzászólások