Jegyek

Ducati: Nehéz döntés volt Iannonét elküldeni

MotoGP
Ducati: Nehéz döntés volt Iannonét elküldeni
2016.12.28. 12:31
Pablo Ciabatti és Gigi Dall’Igna is sajnálja, hogy meg kellett válniuk az olasztól: elmondásuk szerint elévelhetetlen érdemei vannak abban, hogy mostanra a bolognai gyártó versenygépével dobogóért és győzelmekért lehet harcba szállni.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Jorge Lorenzo április végén jelentette be, hogy a Yamahát elhagyva 2017-től a Ducati színeiben fog versenyezni, ezzel pedig biztossá vált, hogy az olaszoknak meg kell válni egyik pilótájuktól. Néhány hetes gondolkodás után végül úgy határoztak, hogy Andrea Doviziosót tartják meg, így kollégájának, Andrea Iannonének új állás után kellett nézni, amelyet aztán a Suzukinál talált meg. A Ducati döntésében sokak szerint szerepet játszott az is, hogy Iannone a szezon első versenyein többször is hibázott: Katarban a vezetésért csatázva esett el, míg Termasban az utolsó előtti kanyarban ütötte ki magát és Doviziosót is a versenyből, amelynek köszönhetően biztos kettős dobogót bukott el a gyártó. Pablo Ciabatti sportigazgató szerint ennek ellenére is nehéz szívvel küldték el Iannonét:
 
„Sosem könnyű, ha két gyors versenyző közül kell választanod, hogy melyik menjen el a csapattól” – idézi szavait az Autosport.com szakoldal. „Ez sem volt egyszerű döntés, hiszen mindkét Andrea 2013 óta velünk van, nagyon nehéz időkön mentünk keresztül együtt, segítettek Giginek abban, hogy jobb és mára már versenyképessé váló motort építhessünk. Tudtuk, hogy nehéz döntés lesz, de az életben gyakran kell meghozni ilyeneket, s végül úgy határoztunk, hogy Dovizioso marad. Úgy vélem, ő és Lorenzo remek csapatot alkothatnak a jövőre nézve, de természetesen sajnáljuk, hogy Iannone távozik, hiszen ő szerezte meg 2010 óta az első győzelmünket. Biztos vagyok benne, hogy nagyon versenyképes lesz a Suzukival, így az egyik legfőbb ellenfelünk lesz, de ilyen az élet.”
 
Iannone 2013-ban a Ducati szatellit alakulatánál, a Pramac Racingnél mutatkozott be a királykategóriában, majd 2015-ben csatlakozott a gyári istállóhoz, amelynek színeiben többször is dobogóra állhatott, Spielbergben pedig ő vetett véget a bolognaiak 2010 ősze óta tartó nyeretlenségi szériájának. Gigi Dall’Igna általános igazgató szerint ezért is volt nehéz megválniuk a pilótától: „Nagyon jó a kapcsolatom Iannonével, és ugyanez igaz fordítva is. Szeretnék köszönetet mondani neki, mivel remek versenyt futott Valenciában, teljes szívből motorozott a Ducati számára, és szerintem ez nagyon fontos. Az elmúlt négy évet vele töltöttük, s a fejlődésünk neki is köszönhető, szóval szeretném ezt megköszönni neki és a legjobbakat kívánni neki a jövőre nézve.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: