MotoGP

Ducati: „Lorenzóval nem alakultak elég jól a dolgok”

Az olasz csapat szerint egyetlen ember sem hibáztatható a Jorge Lorenzóval történt szakítás ügyében és most már inkább a 2019-es szezonra koncentrálnak.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Claudio Domencali, az egyre sikeresebb Ducati vezérigazgatója, arról beszélt a Crash.net szakoldal hasábjain olvasható nyilatkozatában, hogy mi változott az elmúlt években a csapatnál, valamint kiemelte, hogy senkit sem kell hibáztatni a Hondához igazoló Jorge Lorenzóval történt szakítás miatt: „Sokat megtanultunk a technikáról, de a dolgok emberi oldaláról is. Ez az élet olyan, mint egy igazi történet. Különböző emberek találkoznak és nagyon pozitív kapcsolatokat építenek ki.  Lorenzóval fantasztikus volt ez a kapcsolat, de nem pontosan úgy mentek a dolgok, ahogyan szerettük volna. Szerintem nem kell hibáztatnunk senkit, egyszerűen nem alakultak elég jól a dolgok. Két nagyon jó évet teljesítettünk, hiszen sok versenyt nyertünk és a motoron is fejlesztettünk. Nagyon várjuk már a 2019-es szezont, hiszen a jó és rossz dolgok is erősítettek a csapatunkon.”

Érdekes, hogy Danilo Petrucci leigazolásával a csapat egyértelműen nagyobb egyensúlyt szeretne teremteni annak ellenére, hogy állításuk szerint eddig is rendben volt minden. Mindenesetre Lugi Dall’Igna vágya az, hogy a két versenyző sokkal nagyon összhangban legyen egymással és, hogy Petrucci ténylegesen együtt tudjon működni Andrea Doviziosóval a világbajnoki címért folytatott harc során. Utóbbi versenyző is elmondta a véleményét a jelenlegi helyzettel kapcsolatban:

„A tavalyi év nagyon sokat jelentett a 2013 óta tartó fejlődésünkben, hiszen rengeteget fejlődött a motor. Ez a versenyzőknek, a mérnököknek és az egész csapatnak is köszönhető. Szerintem az előző szezonban és az eddigi teszteken nagyon jó irányba fejlődtünk. Olyan pályákon is erősek voltunk végre, ahol előtte soha. Korábban voltak nagyon jó helyek számunkra, de ahol nem működött igazán a motor ott túlságosan is szenvedtünk. A sok javulás ellenére azonban nem tudom mi lesz idén, hiszen igazi versenyzőóriások a riválisaink és hihetetlenül tiszteljük őket. Az első pár verseny után meglátjuk, hogy mi a helyzet.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások