MotoGP Motegi
F1 Austin
Superbike Losail
MotoGP

Ducati: „Jorge alkalmazkodott a motorhoz, most rajtunk a sor”

A bolognaiak csapatmenedzsere szerint spanyol versenyzőjük mindent megtett annak érdekében, hogy alkalmazkodjon stílusával a Desmosedicivel, így most nekik kell megadniuk azt, amitől igazán gyors lehet a kanyarokban.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Jorge Lorenzo számára nem indult könnyen a ducatis kaland, a 2017-es évad elején csak nagyon lassan vette fel a ritmust a Yamahához képest teljesen eltérő stílust igénylő motoron. A szezon második felében aztán egyre jobban magára talált a spanyol, aki olykor már a vb-ezüstérmes Andrea Doviziosónál is meggyőzőbb teljesítményt nyújtott. Davide Tardozzi elismerően beszélt a Crash.net szakportálnak az idény során két dobogós helyezésig jutó versenyzőről:

„Jorge óriási erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy változtasson a stíluson és alkalmazkodjon vele a Ducatihoz, és végül sikerült is eredményeket felmutatnia. Még mindig nincs meg az, amire szüksége lenne ahhoz, hogy gyors legyen, de ez már a mi problémánk. Adnunk kell neki valamit, ami lehetővé teszi, hogy még gyorsabb legyen. Már alkalmazkodott a motorhoz, most rajtunk a sor, hogy tegyünk érte valamit, és ha ez sikerült, akkor elképesztően gyors lesz!”

Arra a kérdésre, hol kell javulniuk ahhoz, hogy Lorenzo jobban teljesítsen, így felelt a MotoGP-s csapatmenedzser: „A kanyarsebesség terén. Lehetővé kell tennünk számára, hogy jóval nagyobb tempót tudjon keresztülvinni a kanyarokon, ahogy arra képes” – fogalmazott Tardozzi, hozzátéve, hogy a spanyol jelenléte Dovizioso eredményeire is kihatással volt: „Szerintem Jorge bizonyos módon segített Dovinak elhinni magáról, hogy egy élversenyző lehet, nem csak szimplán egy gyors motoros, és ez jelentette a különbséget.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások