Jegyek

Ducati: „A Superbike-vb 15 éve a helyét keresi”

Superbike
Ducati: „A Superbike-vb 15 éve a helyét keresi”
2017.07.14. 19:20
A bolognai gyártó elnök-vezérigazgatója úgy véli, a MotoGP 2002-es megjelenésével változott meg a széria helyzete. Claudio Domenicalli szerint a két bajnokságnak teljesen más a feladata és részben a célközönsége is.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Az utóbbi időben egyre többször beszélnek arról, hogy nehéz helyzetbe került a Superbike-világbajnokság: az elmúlt években toronymagasan kiemelkedett a mezőnyből a Kawasaki és a Ducati, a dobogós helyezéseket rendre az ő versenyzőik sajátítják ki. Különösen szembetűnő az ellentét a MotoGP-vel, ahol az előző idények egyre komolyabb változatosságot és izgalmakat hoztak. Claudio Domenicalli, a Ducati elnök-vezérigazgatója szerint az egyik fő baj, hogy a két széria már nem különbözik annyira, mint korábban:
 
„Nagyon érdekes téma, hogyan lehetne ismét felvirágoztatni a Superbike-világbajnokságot” – nyilatkozta Domenicalli még a Laguna Seca-i hétvégén a MotorCycleNews.com szaklapnak. „Úgy vélem, változnak az idők. Ha visszatekintünk 15 évvel ezelőttre, Troy Bayliss Colin Edwards ellen harcolt Imolában. Azok a motorok fantasztikus prototípusok voltak, s tulajdonképpen volt egyik oldalt a Superbike, másik oldalon pedig az 500-as királykategória – teljesen más volt a kettőnek a célja.”
 
„Amikor 2002-ben létrejött a MotoGP, és négyütemű gépekre váltottak, akkor a két bajnokság elkezdett jobban hasonlítani egymásra, mint korábban. A Superbike-vb onnantól kezdve a saját helyét kereste. Elkezdett stockosodni. 15 éve sokkal nagyobb volt a szabadság a tuningolás terén, ugyanakkor jóval drágább is volt. Ma már a szervezője is ugyanaz a két sorozatnak. Nem tudom, hogy vissza lehet-e forgatni az idő kerekét 15 évvel. Úgy gondolom, a Superbike-nak a vérbeli fanatikus rajongókhoz kell szólnia, míg a MotoGP-nek azokhoz, akik kevesebbet tudnak a motorokról. Szeretnék több gyártót látni a bajnokságban, valamint azt, hogy több gyártó legyen versenyképes.”


Fotó: Ducati Corse
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: