Jegyek

Drámai és kaotikus bajnokavatás Makaón (videó!)

TCR
Drámai és kaotikus bajnokavatás Makaón (videó!)
2016.11.20. 07:34
Tömegbalesetek, ütközések, biztonsági autós fázisok és piros zászlók jellemezték a TCR második idényének utolsó fordulóját, ahol a lerövidített versenytávoknak köszönhetően csak néhány ponton múlt az összetett győztes személye.
 
Tavalyhoz hasonlóan idén is a legendás Makaói Nagydíj keretében került sor a TCR International Series szezonzárójára, ahova négyen is úgy érkeztek meg, hogy még esélyük volt elhódítani a címet. A szombati időmérő után James Nash mindössze 13 ponttal vezetett Stefano Comini előtt, de némi szerencsével még Pepe Oriola és Jean-Karl Vernay is elkaphatta volna őket – erre különösen utóbbinak lehetett volna esélye, hiszen a francia a pole-ból vághatott neki az első futamnak.
 
A vasárnap azonban sokkal inkább hozott roncsderbit Makaón, mint valódi autóversenyt: az első versenyen még az első kört sem teljesítették a pilóták, amikor több külön baleset máris félbe kellett szakítani az eleve jókora csúszással elrajtolt viadalt. Pedig már az indulás után érdekes dolgok történtek: Comini az élre állt, míg Nash a hetedik helyről feljött negyediknek. Az igazi dráma azonban az újraindítás után következett, akkor ugyanis a bajnokságot vezető brit összeért a magyar B3 Racing SEAT-ját terelgető Homolával, amely során megsérült a futóműve, így ki kellett állnia.
Stefano Comini immár kétszeres TCR-bajnoknak mondhatja magát

Egy dolog miatt bizakodhatott Nash: mivel lejárt a versenyre kiszabott maximális időkeret, s nem teljesítették a tízkörös táv felét sem (!), Comini csak 12,5 pontot kapott a győzelméért. Persze reménye így sem sok lehetett a WTCC-ből is megismert versenyzőnek, hiszen az évad többi állomásával ellentétben ezúttal nem fordított rajtrácsos viadal követte a rövid szünetet, hanem olyan sorrendben vágtak neki a második futamnak, ahogy az elsőn célba értek, azaz a címvédő az élről, Nash pedig a 18. kockából várhatta a piros lámpák kialvását.
 
A startnál aztán a beugróként vendégeskedő Tiago Monteiro a harmadik helyről indulva átlépett mindenkin, s az élre állt, ám mindössze két körig körözhettek zavartalanul, ugyanis újabb tömegbaleset következett, természetesen újabb piros zászlós fázist kiváltva. Végül aztán ez a futam sem ment végig az időlimit miatt, így újra fél pontok következtek: Monteiro nyert Vernay előtt, Comini pedig még Oriolát is elengedhette, neki ugyanis a félpontos hátrány tudatában csak arra kellett figyelnie, hogy Nash előtt érjen célba, s miután a brit csak nyolcadik lett, negyedik helyezésével a Leopard Racing Volkswagenjét terelgető svájci megvédte 2015-ös bajnoki címét.
 
Ami a magyar B3 Racing Team szereplését illeti, ezúttal csak Dusan Borkovic tudott pontokat szerezni az alakulat számára: a szerb egy negyedik és egy ötödik pozíciót gyűjtött a kaotikus vasárnap során. Mato Homola a Nash-féle tömegbaleset kiváltója volt, s autóját nem is szállították vissza a bokszba megjavítani, így a második versenyen rajthoz sem állt, míg Tassi Attila ugyancsak ütközött az első futamon, ám ő legalább el tudott indulni az idény utolsó megmérettetésén is – igaz, ott ugyancsak egy balesetbe keveredve ért véget számára a körözés. Íme, a makaói versenyek teljes felvétele:

Fotó: TCR
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
 
race.com
 
Kövess minket!
youtube facebook twitter rss

VR46 shop
Pálya információ
MotoGP Superbike WTCC
2017. Március 26. 20:00
Katari Nagydíj
Losail International Circuit

Épült: 2004
Teljes hossza: 5380m
Szavazás
Ki lesz a MotoGP 2017-es világbajnoka?
Marc Marquez (Repsol Honda)
Dani Pedrosa (Repsol Honda)
Valentino Rossi (Movistar Yamaha)
Maverick Vinales (Movistar Yamaha)
Jorge Lorenzo (Ducati Team)
Andrea Dovizioso (Ducati Team)
Andrea Iannone (Suzuki Team)
Cal Crutchlow (LCR Honda)
más
VB Ranglista
MotoGP Superbike Supersport WTCC
Poz. Pilóta Márka Pont
1. M. Marquez Honda 298
2. V. Rossi Yamaha 249
3. J. Lorenzo Yamaha 233
4. M. Vinales Suzuki 202
5. A. Dovizioso Ducati 171
6. D. Pedrosa Honda 155
7. C. Crutchlow Honda 141
8. P. Espargaro Yamaha 134
9. A. Iannone Ducati 112
10. H. Barbera Ducati 102
Formula.hu hírek
Tesztmotor.hu hírek
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2017  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: