Jegyek

Dovizioso: „Tudtam, hogy Marc meg fogja próbálni”

MotoGP
Dovizioso: „Tudtam, hogy Marc meg fogja próbálni”
2017.08.13. 17:21
Andrea Dovizioso utólagos elmondása szerint megérezte, hogy Marc Marquez mire készül az osztrák verseny utolsó körének utolsó kanyarjában. Az olasz motoros megőrizte a hidegvérét és ennek köszönhetően idén harmadszor sikerült futamot nyernie.
 
Ha idén Te is a helyszínen tekinted meg a spielbergi hétvégét, küldd el nekünk rövid élménybeszámolódat vagy a versenyen készült fotódat, mi pedig a legjobbakat megosztjuk honlapunkon vagy Instagram-csatornánkon. A beszámolókat és a képeket az info@p1race.hu címre várjuk! (x)

Parádés párharcot hozott az idei spielbergi futam Andrea Dovizioso és Marc Marquez között, az olasz idei harmadik sikerét könyvelhette el, miután visszaverte a címvédő támadását az utolsó kanyarban. Marquez hiába gyorsított ki jobban a 8-as kanyarból és vetődött be a Ducati mellé a 9-esben, szélesen fordult és lecsúszott az ívről.
 
„Nagyon szép csatát vívtunk, a gumik szempontjából fontos volt, hogy kontrollálni tudjuk a versenyt. A lehető legrosszabb dolog, ami történhet egy versenyen, az, ha Marc van mögötted az utolsó körben. Hallottam az utolsó kanyarnál, hogy korábban adott gázt nálam, tudtam, hogy meg fogja próbálni az előzést. Megadtam neki a lehetőséget, hogy megtegye.”
 
„Sikerült lelassítanom a motort, aztán pedig hamarabb kigyorsítani”
– elemezte Dovizioso a küzdelmet a motorsport.com szakoldalon. Azok után, hogy a kvalifikáción dominált, a pontversenyben vezető Marquez elismerte, hogy a vasárnapi magasabb hőmérséklet nem kedvezett neki. „A tegnapi nap jobb volt, ma a hátsó gumival végig a határon táncoltam.”
 
„Igyekeztem jól kezelni a dolgot, de az utolsó körökben már nagyon küszködtem, főleg a kanyarcsúcspontokon: épp csak bedöntöttem a motort és már elment a hátulja. Az utolsó kanyarban szintén a határon voltam, de hát erről szól a MotoGP, ezt a show-t szeretjük. Ma nem jött össze a győzelem, de legközelebb ismét megpróbáljuk.”

 
Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: