MotoGP

Dovizioso szerint Lorenzo nem tartotta fel őt

Rendkívül korrekten nyilatkozott a leintést követően a vb-harcot elveszítő ducatis, aki szerint a csapatutasítást figyelmen kívül hagyó spanyol egyáltalán nem lassította őt a valenciai szezonzárón.
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el.

Jorge Lorenzo és Andrea Dovizioso már a valenciai évadzáró futam legelején egymás mögé kerültek, sokáig együtt haladtak a negyedik és ötödik helyen. A Ducati többször is elküldte a már Sepangban is látott „Suggested Mapping 8” kódot a spanyol műszerfalára, majd a bokszutcai táblán is pozíciócserére szólították fel, Lorenzo azonban végig világbajnoki aspiráns kollégája előtt maradt. Bár egyes pontokon úgy tűnt, az olasz akár gyorsabb tudna lenni nála, a leintés után másképp nyilatkozott a vb-harcot elveszítő motoros:
 
„Örülök, mert a legvégéig próbálkoztunk, és tíz körrel a vége előttig nyitott is volt a csata. Fejlődtünk a hétvége folyamán, de nem voltunk elég gyorsak” – nyilatkozta a BT Sport kameráinak Dovizioso. „Az első körtől kezdve a határon motoroztam. Az elején szerettem volna megelőzni Jorgét, de néhány kanyarban lassabb voltam: összességében remek tempót diktált. Nekem jó volt, hogy követhettem, vele tudtam maradni, de egész versenyen a határon mentünk. Mindketten hibáztunk is. Elégedettnek kell lennünk a bajnoksággal.”
 
A verseny utolsó harmadában aztán Marc Marquez hibázott és mentett egy óriásit az 1-es kanyarban – amikor arról kérdezték Doviziosót, mi futott át az agyán a jelenetet látva, így felelt: „Nem lepődtünk meg rajta, ez teljesen megszokott dolog Marctól. De nem volt meg a tempóm ahhoz, hogy támadjam az előttem lévőket. Amikor láttam az esetet, azt mondtam magamban, ’oké’, de addigra már teljesen készen voltam. Utána még jobban próbálkoztam, de már addig is száz százalékon mentem” – fogalmazott az összetettbeli ezüstérmes, aki végül Marquez mentése után nem sokkal bukással zárta le amúgy parádés évét.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások