Jegyek

Dovizioso: „Szép kis csata vár ránk”

MotoGP
Dovizioso: „Szép kis csata vár ránk”
2017.09.10. 20:09
Andrea Dovizioso harmadik helyével tizenhat pontot mentett Marc Marquezzel szemben a bajnoki küzdelemben, az olasz versenyző szerint Maverick Vinalesszel kiegészülve hármuk csatája ki fog tartani a legvégéig.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Andrea Dovizioso nem akarta feszegetni a határokat a misanói versenyen, az olasz motoros a világbajnoki cím megszerzését tartotta szem előtt ma délután. Dovizioso végül harmadik lett Marquez és Petrucci mögött, a Repsol Honda spanyolja kiegyenlített a ducatissal szemben a győzelmek számát és a pontokat tekintve is.
 
„Nagyon hamar rá kellett jöjjek, hogy nehéz futam vár rám, nem volt tapadás, nem igazán értem, hogy miért. Jorge bukása után Danilo és Marc konstans köröket futottak, megpróbáltam a közelükben maradni, hátha lesz esélyem a végén, de nem hagyták meg a lehetőséget” – olvasható Dovizioso nyilatkozata a Crash.net szakoldalon.
 
„Mindenki láthatta, milyen könnyű hibázni, mindhárom kategóriában rengeteg bukás volt. Ma úgy véltem, hogy jobb a biztos 16 pont, mintha kockáztatok és nullázok. Lehet reszkírozni, ahogy Marc tette, de csak ha adottak a feltételek, én ezt ma nem éreztem. Nem éreztem jól magam a motoron, vesztettem is néhány pontot a bajnokságban, de a körülményekhez képest elégedett vagyok, ráadásul tegnap száraz pályán jó volt a tempónk.”
Dovizioso úgy véli, hogy a bajnokság innentől háromesélyes, Pedrosa és Rossi számára innen nagyon nehéz lenne visszajönni. „Ilyen körülmények között lehet 25-30 pontot gyűjteni vagy veszteni, de úgy vélem, hárman maradtunk. Marc nagyon erős, Aragonban pedig mindig is gyors volt. A bajnokság teljesen nyitott, szárazon jó a tempónk, szóval a végsőkig próbálkozni fogunk.”
 
Az olasz motoros szerint megjósolhatatlan, hogy a hátralevő helyszínek közül melyik fog kedvezni a Ducatinak, melyik a Hondának és melyik a Yamahának. „Vannak pályák, amiket jobban szeretek, de úgyis azon fog múlni, hogy adott körülmények között ki hogyan bánik a gumikkal. Ezt most még nem tudjuk megmondani, de szerintem szép kis csata lesz a végéig.”
 

Dovizioso csapattársa, Jorge Lorenzo vezetett az első körökben, de aztán bukott. Az olasz szerint a világbajnok egyszerűen csak túl sok kockázatot vállalt. „Ott bukott, ahol a legtöbben a mai nap során. Talán ott volt a legrosszabb a tapadás, nagyon gyorsan hajtott abba a kanyarba. Nem csinált semmi őrültséget, csupán több kockázatot vállalt nálunk. Ez az ő stílusa, gyorsan kezdeni a futamot, néha viszont ez nem kifizetődő.”
 
Fotó: Ducati Media, motogp.com
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: