MotoGP

Dovizioso: „Nem lesz egyszerű Jorge és Marc ellen”

Sorozatban negyedik győzelmét szerezheti a Ducati a MotoGP-ben, amelyre még soha nem volt példa a bolognai gyártó királykategóriás története során, a versenyzők azonban bizakodva készülnek az Aragóniai Nagydíjra.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Miközben a Yamaha a fennállása leghosszabb nyeretlenségi szériáját állíthatja fel a legnagyobb géposztályban, a Ducati egy újabb győzelem esetén olyat tenne, amire még soha nem volt képes a MotoGP-ben: zsinórban négy futamot nyerhetne. A nyári szünet óta megállíthatatlan az olasz gyártó, két versenyen Andrea Dovizioso, egyen pedig Jorge Lorenzo diadalmaskodott. Az egymással is keményen csatát vívó páros – nem véletlen mondta azt az olasz a legutóbbi, misanói sikere után, hogy annak azért volt különös jelentősége, mert csapattársa egyik legjobb pályáján érte el – ráadásul azért is bizakodhat, mert néhány hete az Aragóniai Nagydíj helyszínén teljesítettek egy igen erős privát tesztet.

„Aragón egy nagyon kellemes pálya, meglehetősen szokatlan és teljesen eltér Misanótól, ahol először tudtam nyerni két hete a MotoGP-ben, de egyúttal egy olyan helyszín is, ahol hagyományosan szenvedni szoktunk kicsit” – jegyezte meg azért óvatosan Dovizioso, akinek szavait a Crash.net szakportál idézi. „Az augusztus végi teszten ugyanakkor elég jól mentünk itt, és úgy vélem, ezúttal harcban lehetünk a győzelemért. Arra számítok, hogy gyors leszek, de Jorge és Marc is rendkívül jól megy ezen a pályán, szóval nem lesz egyszerű.”

Lorenzo két hete bukással zárta a San Marinó-i Nagydíjat, egy éve azonban a Motorland Aragón volt az egyik helyszín, ahol felállhatott a dobogóra, így az ötszörös világbajnok is optimistán készül az előttünk álló hétvégére: „A misanói futam után viszonylag gyorsan sikerült lapoznom: rájöttem, hol rontottuk el, és levontunk néhány érdekes következtetést. Most Aragóniába utazunk, ahol szerintem ki tudom majd aknázni a motorunk erősségeit és ahol tavaly dobogóra tudtam állni. Nagyon biztató volt a három héttel ezelőtti tesztünk is, így roppant felkészülten és világos elképzelésekkel térünk vissza ide. Egy bukás után még eltökéltebben utazunk a következő versenyre, hogy megmutassuk, hogy a legvégéig küzdeni tudunk.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások