MotoGP

Dovizioso nem adja fel a vb-harcot Marquez ellen

Bár elismeri, hogy a vasárnapi bukás nagy csapást jelent az esélyeire, úgy érzi, még mindig bármi megtörténhet a szezon hátralévő részében. Azért is sajnálja a barcelonai balesetet, mert szerinte a győzelemért csatázhatott volna a repsolos spanyollal.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Ha a vb-tabellán elfoglalt helyezését nézzük, alighanem Andrea Dovizioso a legnagyobb áldozata a Jorge Lorenzo által kiváltott tömegincidensnek: a Katalán GP előtt tizenkét pontos távolságból követte Marc Marquezt az olasz, mai nullázásával és a spanyol idei negyedik sikerével viszont 37 egységre hízott kettejük között a távolság. Amikor a balesetről kérdezték, Dovizioso így nyilatkozott:

„Elég egyértelmű, mi történt. Lorenzo jó pozícióban volt, jó volt a tempója, és elöl szeretett volna maradni. Aztán elkövetett egy nagy hibát egy olyan kanyarban, ahol elég könnyű ezt megtenni. Apró hiba, ami óriásivá vált. Nem volt nagy a hiba maga, nehéz abban a kanyarban fékezni még egyedül is, mert nincsenek egyértelmű viszonyítási pontok. Lorenzo belülre ment, és bár nem volt nagy hiba, a túlzott lelkesedés miatt elkövette.”

Lorenzo a futam után átment korábbi csapattársához elnézést kérni, ezzel kapcsolatban így vélekedett a ducatis: „Elfogadom vagy sem, ez már nem változtat semmin, szóval szerintem intelligensebb azt mondani, hogy ’oké’. Jó, hogy átjött a bokszba elnézést kérni, de ez nem változtat semmin.”

Dovizioso azért is bánhatja a bukást, mert elmondása szerint felvehette volna a harcot Marquezzel: „Csalódott vagyok, mert ma esélyem lett volna Marckal csatázni a győzelemért. Jól startoltam, jó pozícióban voltam, és épp előkészítettem a gumikat, hogy megnyomjam” – fogalmazott az olasz, hozzátéve, készen állt rá, hogy az eltervezett versenyét fussa.

De vajon feladja-e a jelentősen megnőtt különbség a vb-reményeket az elmúlt két év ezüstérmese? „Ha így gondolkodnék, nem állnék rajthoz a következő néhány futamon. Erősek vagyunk, és még bármi megtörténhet, noha tudom, hogy Marcnak elég nagy az előnye, amit nem egyszerű ledolgozni. A mai nap előtt még közel voltam hozzá, nyomást tudtam gyakorolni rá. Most már más a helyzet. Ez a bukás nagy csapás a bajnokság szempontjából: nem fogok hazudni, Marc beoszthatja ezt az előnyt.”

Fotó: Ducati Corse

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások