MotoGP

Dovizioso: „Fogalmam sincs, hol tarthat a Honda”

A Ducati olasz versenyzője szerint hiába próbálták felmérni, hol tart a legfőbb riválisuk, a különböző sérülések miatt – Jorge Lorenzo nem is volt Sepangban, míg Marc Marquez és Cal Crutchlow most tértek vissza – senki sem tudhatja, milyen erős jelenleg a Honda.
Abban bízott Andrea Dovizioso, hogy a sepangi hivatalos teszten valamilyen információt tudnak szerezni arról, vajon hol tartanak a felkészülésben a vetélytársak. Nos, a Ducati gyári csapatának olasz versenyzője több csapattal kapcsolatban láthatta, ki hogy áll, ám a legnagyobb rivális Honda esetében ez messze nem mondható el. A Hondánál ugyanis éppen most tért vissza a vállműtétjét követően Marc Marquez, sérülése miatt részt sem vett a teszten csapattársa, Jorge Lorenzo, míg az LCR Honda csapatánál Cal Crutchlow sincs még csúcsformában, hiszen bokatörését követően most motorozott először.

A Ducati ugyan a harmadik nap teljes diadalt aratott – az első négy helyen az olasz gyártó versenyzői végeztek –, ám ez a Honda tartalékos szereplését tekintve, nem ad teljes képet az erőviszonyok állásáról. A japánok gépeit a teljes versenytávot még végig motorozni képtelen Marquezen kívül a német Stefan Bradl és a japán Takaaki Nakagami vitte pályára, ami azért messze nem ugyanaz, mintha a legjobbak teljesen egészségesen teszteltek volna.

„Túl korai még bármit mondani, hiszen például a Hondák teljesítményéről szinte semmit sem tudhattunk meg. Ugyanakkor az látszik, hogy a Yamaha jobb, mint tavaly, és Valentino és Maverick is jobban teljesített ennek következtében. A Suzuki is nagyon gyorsnak tűnik Rins alatt, de nem lehet felmérni, ki milyen teljesítményre lesz majd képes idén” – jelentette ki Dovizioso.

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások