Jegyek

Dovizioso: „A motor alig változott, én jelentem a...

MotoGP
Dovizioso: „A motor alig változott, én jelentem a különbséget”
2017.10.09. 13:55
A Ducati olasz motorosa elismeri: ő sem számított teljesen arra, hogy idén felveszi a versenyt a legjobbakkal, de azt pontosan tudja, minek köszönhető ez. A vb-aspiráns motoros arról is beszélt, miért javított a megítélésén Jorge Lorenzo szerződtetése.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Míg Andrea Dovizioso a tavalyi Malajziai Nagydíjig mindössze egyetlen királykategóriás futamgyőzelemmel rendelkezett, idén már négyszer is tudott diadalmaskodni, s a tengerentúli fordulókhoz érkezve a címvédő és vb-éllovas Marc Marquez legfőbb kihívójának számít. Amikor a Motorsport.com által készített interjúban arról kérdezték, hogy meglepte-e, hogy idén fel tudta venni a versenyt a hondás spanyollal, Maverick Vinalesszel, Valentino Rossival és új csapattársával, Jorge Lorenzóval, így felelt a ducatis:

„Fogalmazzunk úgy, hogy meglepett, de nem annyira. De ez normális, mivel eddig nem voltam a figyelem középpontjában és nem nyertem annyi futamot az előző szezonig. Az én versenyeimben nem volt mit kielemezni, így több dolog is észrevétlen maradt a többség számára. Most meg nyertem négyszer, és mindenki megőrült tőle. De ugyanúgy motorozok, mint mindig, ugyanazzal a mentalitással és stratégiával.”
„A különbség, hogy most már jobban állok hozzá az élethez és a versenyhétvégékhez. Most már jobban értek néhány dolgot, az apró részleteket, amelyek fontosak. Ha az idei évem meglepő, az azért van, mert a legtöbben nem gondolták, hogy a legjobbak szintjén vagyok, pedig közben sosem voltam tőlük messze. Most ezeknek a változtatásoknak köszönhetően egy szintre kerültem velük.”


Arra a kérdésre, hogy a Ducati vagy ő fejlődött-e többet, így válaszolt: „A motor alig változott, én jelentem a különbséget, különösen akkor, amikor tervezésről van szó. Ezek az apró részletek komoly jelentőséggel bírnak, amikor ilyen kis különbségek vannak” – fogalmazott Dovizioso, aki még egy pozitívumot kiemelt a 2017-es idénnyel kapcsolatban: „Nagyon elégedett vagyok, mert idén javult a megítélésem. Jorge érkezése megerősített néhány dolgot a motorral kapcsolatban, amelyekről én mindig is beszéltem, de sokan nem látták ezt tisztán a csapaton belül. Viszont az ő érkezésével mindenki rájött, mi a valóság, ez pedig értelemszerűen növelte az értékemet versenyzőként.”

Fotók: Ducati Corse
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: