MotoGP

Dovizioso: „A legvégéig küzdeni fogunk!”

A kilencedik rajthely és Marc Marquez pole-pozíciója ellenére sem adja fel a világbajnoki küzdelmet a Ducati motorosa: úgy érzi, alapvetően megvan a tempójuk, csak apróságokon kell csiszolniuk.
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el.

Andrea Dovizioso 21 pontos hátrányból várja a vasárnapi valenciai idényzárót, azaz tudja, hogy csak úgy van bármi esélye a világbajnoki címre, hogy megnyeri a futamot. Az időmérő után kijelenthető, hogy nem lesz könnyű dolga, hiszen mindössze a kilencedik helyre kvalifikálta magát, miközben ellenfele, Marc Marquez a pole-ból vághat neki a 30 körös viadalnak. A ducatis ennek ellenére sem adja fel a küzdelmet:

„Továbbra is keményen dolgozunk. A verseny még nem lefutott, szóval a legvégéig próbálkozni fogunk, ez egyértelmű” – jelentette ki Dovizioso, akit a Crash.net szakoldal idéz. Az olasz előzetes is tisztában volt vele, hogy a kanyargós spanyol pálya nem fog kedvezni a Desmosedicinek: „Már mielőtt idejöttünk, tudtuk, hogy ez a pálya nehéz lesz nekem és a motornak is, de szerintem még így is kicsit gyorsabbak vagyunk, mint tavaly. Versenyképesebbek vagyunk, ami pozitívum, de tény, hogy a két Honda gyorsabb, és a versenyt illetően is jobb a tempójuk.”
„A negyedik szabadedzésen viszont mi is biztató formát mutattunk, nem voltunk messze, 1:31,6-os és 1:31,7-es köröket teljesítettünk a közepes keveréken. Úgy vélem, két-három tized a hátrányunk, nem több. Tudjuk, hogy nehéz lesz a 30 kör, különösen akkor, ha nem simán motorozol. Ezen a téren dolgozom, mert a tempónk elég közel van. Inkább nyugodtabban szeretnék motorozni, mert tudom, hogy ez főleg a verseny végén kifizetődhet. Nagyon simán kell mennem, de eddig nem ez a helyzet.”


Amikor arról kérdezték, fog-e valamiféle ravasz stratégiához folyamodni a futamon – amelynek egyik formáját csapattársa, Jorge Lorenzo kizárta –, némileg kitérő és nemleges választ adott az olasz: „Ha gyors vagy, nyugodt lehetsz a taktikát illetően. Ha viszont nem vagy az, akkor minden problémás, hiszen nincs lehetőséged trükközni. Továbbra is hiányzik valami, ez még nem elég. Kicsit gyorsabbnak kell lennünk és lágyabban kell motoroznunk. De tény, hogy Valenciában a 30 kör alatt bármi megtörténhet. De a saját tempómra koncentrálok, mert ez lesz a kulcs.”

„Meg kell próbálnunk nyerni, harcolni akarunk a dobogóért. Szerintem megvan ehhez a tempónk, még ha nem is megnyugtatóan, és fejlődnünk kell néhány dologban. Ma is a részleteken dolgoztunk, és este is azokon fogunk. Látjuk, hogy Jorge nagyon gyors, ő is segíthet megérteni, miben más a motorozása. Előny, ha egy gyors versenyző van a boksz túloldalán, mert tanulhatsz tőle. A holnapi nap legvégéig dolgozni fogunk”
– zárta gondolatait a ducatis.

Fotók: Ducati Corse


Hozzászólások