MotoE

Di Meglio elsőségével rajtolt el a MotoE Világkupa

A korábbi világbajnok francia érte el a legjobb időt az elektromos széria történetének első edzésnapján, megelőzve Niki Tuulit és Hector Garzót.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A márciusi jerezi tűzeset miatt a tervezettnél két hónappal később, de pénteken a Sachsenringen végre útjára indult a MotoE Világkupa. A 18 fős mezőnyre két félórás szabadedzés várt az első nap során, amelyek közül az elsőn a Dynavolt Intact GP színeit képviselő Jesko Raffin volt a leggyorsabb, ráadásul bő fél másodpercet osztott ki még a második helyezett Niki Tuulinak is.
 
A késő délutáni, egy ízben piros zászlóval is félbeszakított tréningen aztán mindenki gyorsulni tudott, így végül a 2008-as 125 köbcentis világbajnok és az endurance-vb-n is csúcsra jutó Mike di Meglio zárta az élen a pénteket, de csak 39 ezreddel múlta felül Tuulit, sőt még Hector Garzo is egy tizeden belül volt a franciához képest.
 
A végeredménynek azért van jelentősége, mivel a szombati délutáni E-Pole során annak fordított sorrendjében gurulnak majd pályára a versenyzők: azaz elsőként a mezőny egyetlen női résztvevője, Maria Herrera teljesítheti majd a kvalifikációs körét, majd jön Randy de Puniet, Lorenzo Savadori és így tovább, a sort pedig Di Meglio fogja zárni. Az időmérő szombaton 16 órakor, a történelmi első futam vasárnap 10 órakor kezdődik.
 
A pénteki edzések összesített eredményei:
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások